“Марш нації” в Києві зібрав майже 15 тисяч людей і замахнувся на співочий рекорд

 

За підрахунками поліції, “Марш нації”, в якому взяли участь прибічники партій ВО “Свобода”, “Нацкорпус”, “Правий сектор” та інших націоналістичних організацій, зібрав у Києві близько 15 тисяч учасників.
Про це повідомив прес-центр ГУ Нацполіції в столиці з посиланням на свого керівника Андрія Крищенка.

За його словами, масові заходи в неділю в Києві пройшли без грубих порушень правопорядку, із їх учасниками була проведена профілактична робота.

Колона націоналістів після мітингу в парку Шевченка пройшла через бульвар Шевченка і Хрещатик до Європейської площі.

Колону очолили учасники АТО/ООС, за ними йшли лідери націоналістичних партій. Також у хоті брали участь представники Братства ветеранів УПА, “Нацдружини”, “С14″та інші нціоналістичні організації.

Учасники ходи скандували: “Слава Україні! Героям слава!”, “Москаляку на гілляку”, “Одна єдина соборна Україна!”, “Слава Киевской Руси – Новороссия, соси!”, “Пам’ятай, чужинець – тут господар українець” та ін.

У колоні з плакатом “Волю полоненим!” ішли також родичі українських військових із 3-го полку спецпризначення (Кропивницький) – Олександра Корінькова та Сергія Глондаря. Хлопці перебувають у полоні бойовиків “ДНР” із січня 2015 року.

Колона зупинилася на вулиці Інститутській і вшанувала пам’ять героїв Небесної сотні.

Фото з сайту “Нацкорпусу”:

Марш нації 2018 - фаєри Марш нації 2018 Марш нації 2018 - Ветеранське братство Марш нації - Волю полоненим 14.10.2018
<
>
Фото: Нацкорпус

На маршруті та на Європейській площі учасники ходи масово палили фальш-фаєри та димові шашки.

На Європейській площі відбувся концерт із хедлайнерами “Кому вниз”.

Також організатори демонстрації оголосили про “спробу встановити національний рекорд з виконання Гімну ОУН “Зродились ми великої години”.

“Національний корпус” просив усіх, хто долучався до Маршу пам’яті українських Героїв, пов’язати на свій одяг жовту стрічку.
“Вона є символом шани та солідарності з військовими. Традиція підтримки військових пов’язуванням хустки чи стрічки сягає часів середньовіччя. У США, Канаді та низці країн Європи жовта стрічка стала символом підтримки захисників країни”, – повідомляли в прес-службі партії.

Як інформувала “Новинарня“, на початку маніфестації Олег Тягнибок заявив, що не балотуватиметься в президенти 2019 року, натомість “Свобода” пропонує іншого кандидата.

ВО “Свобода”, “Нацкорпус” і “Правий сектор” проводять подібні спільні заходи з 2017 року. Їхні лідери заявили про об’єднання зусиль у березні 2017-го.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна