У Кропивницькому вшанували загиблих і полонених героїв Дебальцевого. ВІДЕО

 

У Кропивницькому 3-й окремий полк спеціального призначення ГУР влаштував урочистості зі вшанування полеглих військових. Захід приурочили до других роковин боїв за Дебальцеве, де загинули, серед інших, бойові побратими кіровоградських спецназівців.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “5-й канал”.

Хвилиною мовчання спецпризначенці вшанували пам’ять своїх полеглих колег – 25-річного командира роти капітана Юрія Бутусова та командира відділення Віталія Федитника.

Вони загинули під Дебальцевим 16 лютого 2015 року.

Бутусов витягнув двох бійців із підбитого БТРа, після чого вступив в останній бій з окупантами. Посмертно він нагороджений орденом “За мужність”.
У цьому бою загинув і молодший сержант Віталій Федитник.

“Виводили звідти колону з убитими та пораненими. Перед цим вони не могли два або три дні вивезти поранених та вбитих через постійні обстріли”, – розповів боєць 3 оп СпП.

Того лютневого дня кілька армійців 3-го полку потрапили в полон. Один із них згадує події дворічної давнини: “Якби ми потрапили до місцевих аборигенів чи добровольців, які приїжджали з Росії – я думаю, нас би там вбили в посадці. Проте ми потрапили до росіян. Вони вирішили з цього сенсацію зробити. Спершу, звісно, били нас та катували. Різні моменти були, різні”.

Двоє спецпризначенців із 3-го полку досі перебувають у полоні. Сергій Глондар та Олександр Коріньков утримуються російськими бойовиками другий рік поспіль. Сестра Сергія, яку також запросили на жалобну акцію, розповідає, що звістку від нього отримала лише торік через представників Червоного Хреста.

Під час жалобної акції учасники згадали і трьох своїх побратимів, яких досі вважають зниклими безвісти.

Читайте також:
У Кіровограді жінки розвісили білборди з портретами
їхніх “забутих” чоловіків у полоні “ДНР”. ФОТО

Роковини Дебальцева: Генштаб видав аналіз головної битви 2015-го

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна