“7 хвилин на електричці”. Угорщина перенесла видачу паспортів закарпатцям на свій бік

Угорщина перенесла видачу своїх паспортів жителям Закарпаття з українського Берегового до сусіднього угорського міста Кішварда.

Про це розповів голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль перед початком  засідання Ради регіонального розвитку в Києві в понеділок, 12 листопада, передає УНІАН.

“Нічого не змінилося. Ну, перенесли видачу в сусіднє угорське місто Кішварда. Люди сіли на електричку, яка йде 7 хвилин, і вони вже у Кішварді і там приймають (громадянство)”, – заявив голова ОДА.

За словами Москаля, на економіку Закарпаття це жодним чином не впливає.

Кішварда – місто в регіоні Північний Великий Альфельд на сході Угорщини.

Як інформувала “Новинарня“, у вересні”Укрінформ” оприлюднив відео, на якому українцям у консульстві в Берегові видають угорські пасопрти з проханням не повідомляти про це владі.
Після цього спалахнув дипломатичний скандал. Одного з консулів Угорщини у Береговому було оголошено персоною нон грата, у відповідь Угорщина заявила про вислання українського консула в Будапешті.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що Україна і Угорщина 28 листопада проведуть у Києві комплексні консульські консультації у зв’язку з видачею угорських паспортів жителям Закарпаття.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна