У мережу потрапило відео, як у консульстві в Берегові українцям видають паспорти Угорщини

 

У консульстві Угорщини в місті Берегово Закарпатської області громадянам України видають угорські паспорти.
Процедура супроводжується келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями – не повідомляти про отримання документів українській владі. При цьому громадяни України вголос присягають на вірність Угорщині.

Запис відео із зазначеною процедурою поширило агентство “Укрінформ”, отримавши його із власних джерел.

“Присягаю, що вважаю Угорщину своєю батьківщиною. Буду вірним громадянином, захищатиму і служитиму Угорщині. Хай допоможе мені Бог”, – тричі повторюють громадяни текст клятви угорською мовою на тлі угорського прапора.

Після гімну власники нових угорських паспортів отримують інструкції від угорських дипломатів.

“Приховуйте від державних структур України факт отримання угорського громадянства”, – закликає неназваний угорський посадовець.

“Укрінформ” попросив консульство Угорщини в Береговому в установленому законом порядку прокоментувати цю інформацію, а саме – підтвердити або спростувати факт видачі паспортів Угорщини українським громадянам, а також факт надання відповідних рекомендацій.

Однак письмовий запит поки що залишився без відповіді, а спроба зв’язатися по телефону з установою була безуспішною: абонент, з яким зв’язав журналістів оператор, не розуміла української мови, а наданий інший номер не відповідав.

У посольстві Угорщини в Києві, куди було надіслано аналогічний запит, кореспонденту “Укрінформу” підтвердили факт отримання листа, але відмовилися його коментувати.

“Мы отослали ваш запрос в наше министерство. Если там захотят, то, возможно, вам ответят”, – відповіла співбесідниця російською мовою, наголосивши, що українською не володіє.

Як інформувала “Новинарня“, у квітні 2018 року стало відомо, що мешканців Закарпаття, які мають угорські паспорти, масово вивозили для голосування на виборах в Угорщину.

На цьому тлі президент Петро Порошенко подавав у Верховну Раду законопроект про боротьбу з подвійним громадянством, але він не був розглянутий парламентом.

Читайте також:
У “псевдоугорців” забирають куплені паспорти і в Угорщині, і в Україні

У судді Швеця вилучили гроші, коштовності та паспорт громадянина Угорщини.
ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна