“Каруселі” по-угорськи: сотні закарпатців каталися голосувати в сусідню країну

 

Угорський канал HirTV з’ясував, що декілька сотень угорців українського Закарпаття (очевидно, осіб із подвійним громадянством) у день виборів 8 квітня возили в Угорщину автобусами голосувати за провладного кандидата.

Результати розслідування оприлюднені на сайті телеканалу, передає “Європейська правда”.

Зазначається, що рух у пункті пропуску “Тисабеч-Вилок” за кілька днів до виборів був посередній, а в неділю потік людей через кордон зріс. Саме через цей пункт прибували в Угорщину виборці з України. Всі вони мали підтримати на виборах кандидата партії “Фідес” Аттілу Тілкі.

Журналістам вдалося поспілкуватись із чоловіком, який займався організацією перевезення закарпатців у день виборів. За його словами, він ще о 5-й ранку у неділю відправився в “український рейд”. Допомагали йому мешканці прикордонних угорських сіл.

Канал має запис розмови з чоловіком, який стверджує, що так йому вдалося привезти майже тисячу виборців “Фідес”.

З моменту спрощеної локалізації в Угорщині лише в Тисабечі кількість виборців, які мають право голосу, зросла на 146%, зазначає HirTV.

Як повідомляла “Новинарня“, правляча правоконсервативна угорська партія “Фідес” здобула переконливу перемогу на парламентських виборах в Угорщині та матиме конституційну більшість у 2/3 місць у парламенті.
Аттіла Тілкі у своєму окрузі набрав понад 60% голосів.

В ОБСЄ розкритикували вибори в Угорщині через брак справедливої конкуренції, хоча в цілому фундаментальні права на виборах були дотримані.

Як відомо, подвійне громадянство заборонене українським законодавством. Тоді як Угорщина масово роздає свої паспорти співвітчизникам на Закарпатті.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна