Порошенко подав проект щодо позбавлення українського громадянства власників кількох паспортів

Верховна Рада розгляне законопроект щодо позбавлення українського громадянства тих посадовців, які добровільно отримали громадянство іншої держави. Про це в кулуарах парламенту в понеділок, 13 березня, заявив представник президента у ВР Артур Герасимов, передає “Еспресо.TV“.

Він зазначив, що 13 березня президентом Петром Порошенком до Ради був поданий і визначений як невідкладний законопроект, який стосується вирішення питань з подвійним громадянством.

“Президент України вважає, що сьогодні це питання повинно бути чітко врегульовано і ситуації, які стаються з тим, що чиновники, особливо вищої ланки, кажуть, що у них два, три й більше закордонних паспортів – є неприпустимими”, – наголосив Герасимов.

За його словами, цим законом буде встановлено, що та особа, яка добровільно набула громадянство іншої держави, буде вважатися такою, що підпадає під дію вимоги про припинення українського громадянства.
Також у законопроекті уточнюються підстави для втрати громадянства України.

“Наприклад, такою підставою буде тепер вважатися, якщо людина набула добровільно громадянство іноземної країни, не здала закордонний паспорт, чи при набутті громадянства України вона також у певний проміжок часу не здала паспорт іншої держави”, – пояснив Артур Герасимов.

Він додав, що це стосуватиметься лише тих високопосадовців, які добровільно отримали громадянство іншої держави, тобто законопроект не стосується громадян у Криму.

Нагадаємо, під час обрання запобіжного заходу для голови ДФС Романа Насірова стало відомо, що він має паспорти Великої Британії та Угорщини.

Читайте також:
Корупціонер Ставицький підтвердив, що він Розенберг, показав паспорт Ізраїлю
і пробує купити суддів у Києві

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна