У “псевдоугорців” забирають куплені паспорти і в Угорщині, і в Україні

 

Президент Угорщини Янош Адер своїм указом позбавив угорського громадянства ще п’ятьох українців, уродженців Закарпаття, серед них – двоє неповнолітніх.
Про це повідомляє Mukachevo.net з посиланням на “Угорський Офіційний вісник”.

Раніше, у 2015 році, влада Угорщини через відповідні органи розпочала масову перевірку законності отримання угорського громадянства, зокрема українцями.
Станом на вересень 2015 громадянства Угорщини офіційно були позбавлені  53 особи, переважно серби та українці.
На початку грудня угорські паспорти забрали ще в п’ятьох людей, троє з них – уродженці Закарпаття.

Ідеться про громадян, які свого часу за допомогою посередників купували угорське громадянство, аби мати можливість вільно в’їжджати в Шенгенську зону, при цьому не мають угорського коріння й не володіють мовою.

Водночас наступ на “фіктивних угорців” триває не лише в самій Угорщині, а й в Україні.
Так, прес-центр Державної прикордонної служби повідомив, що вчора, 28 січня, прикордонники окремого контрольно-пропускного пункту “Київ” (в аеропорту “Бориспіль”) виявили та затримали двох громадян України, які на паспортний контроль пред’явили паспорти громадян Угорщини.

Один із цих чоловіків планував потрапити до США, проте у прикордонників виникли сумніви щодо законності видачі йому паспортного документа Угорщини.
У ході опитування громадянина було з’ясовано, що дане громадянство він набув за грошову винагороду у 5000 євро на чужі установчі дані в Будапешті.

Уже за кілька годин із таким самим документом та такою ж історією в “Борисполі” затримали ще одного громадянина України, який прямував до Великої Британії.

Тепер псевдоугорцям доведеться давати пояснення співробітникам Національної поліції, інформує ДПСУ.

Читайте також:
Рада спростила прийом до громадянства України іноземців, які служать в ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна