Потрібен єдиний фронт у протидії російській гібридній агресії, — Грицак

 

Голова Служби безпеки України Василь Грицак вважає, що Росія реалізує в Україні сценарій “повзучої агресії”. Про це він заявив під час конференції з безпеки, яка відбулася у рамках Українського тижня у Лондоні, повідомляє прес-центр СБУ.

За його словами, крім збройного протистояння на Донбасі гібридна війна охоплює й інші сфери життя українського суспільства: політичну, економічну, інформаційну, релігійну.

На думку очільника СБУ, напередодні майбутніх президентських виборів Кремль провокує протиріччя між патріотично налаштованою частиною українського політикуму.

“Росія одночасно намагається консолідувати проросійський електорат навколо єдиного кандидата для приведення до влади в Україні проросійської політсили, зміни державного устрою та припинення міжнародної підтримки нашої країни”, — наголосив голова СБ України.

Розвідувально-підривна діяльність Кремля передбачає не лише здійснення інформаційних операцій, прямих акцій впливу, політичних вбивств, терактів, а й кібертероризм та діяльність приватних військових кампаній по всьому світу.

Грицак називає Україну полігоном, де “РФ випробує знаряддя і тактику гібридної агресії, які потім застосовує для дестабілізації ситуації в США та країнах ЄС”. А також наголошує, що увесь цивілізований світ має створити єдиний фронт у протидії російській гібридній агресії, бо “найжахливіше для Кремля не лише оприлюднення його злочинів перед світовим співтовариством, але й донесення правди про справжній стан речей пересічним російським громадянам”.

Як повідомляла “Новинарня“, головне розвідувальне управління Росії за останній рік провело декілька атак у кіберпросторі Латвії.

Читайте також:
Відбита кібератака: Нідерланди вислали ГРУшників, які лізли в ОЗХЗ і слідство MH17

Слідом за Нідерландами: США висунули звинувачення сімом кібер-ГРУшникам РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна