Слідом за Нідерландами: США висунули звинувачення сімом кібер-ГРУшникам РФ

 

Влада Сполучених Штатів оголосила звинувачення сімом громадянам Росії, яких вважає співробітниками ГРУ РФ, у зв’язку з хакерськими атаками на антидопінгові організації, Міжнародну федерацію футболу та провідну електротехнічну компанію Westinghouse Electric Corp.

Про це 4 жовтня повідомляє Bloomberg.

Про своє рішення Вашингтон оголосив через кілька годин після того, як уряди Великої Британії та Нідерландів звинуватили російську військову розвідку у спробах кібератак.

Мін’юст США вважає, що російські ГРУшники стоять за кібератаками на ВАДА, ФІФА, Спортивний арбітражний суд та Антидопінгове агентство США USADA.

В оприлюдненому у четвер обвинуваченні Штати звинуватили сімох росіян у крадіжці особистих даних та змові з метою шахрайства і відмивання грошей.

Нагадаємо, Нідерланди оприлюднили інформацію про квітневу спробу російської кібератаки проти Організації із заборони хімічної зброї, якій вдалося запобігти.
Організація займалася розслідуванням отруєння колишнього російського подвійного шпигуна Сергія Скрипаля у Солсбері.
Крім того, співробітники ГРУ РФ намагалися отримати дані міжнародного слідствау справі катастрофи малайзійського “Боїнга” рейсу MH17 на сході України.
У зв’язку з кібератаками росіян Нідерланди вислали чотирьох співробітників ГРУ РФ.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна