Латвія звинувачує російську розвідку в кібератаках

 

Головне розвідувальне управління Росії за останній рік провело декілька атак у кіберпросторі Латвії. Про це заявило латвійське Бюро із захисту Конституції, — повідомляє “Delfi”.

Хакери намагалися проникнути в інформаційні системи державних органів, підприємств та медіа, щоби потім безперешкодно завантажувати дані – насамперед листування і документи.

Усі кібератаки здійснювалися з метою розвідки. Як пояснило Бюро із захисту Конституції, система заражалися методом фішингу. Жертві надсилали електронноий лист, під час відкриття якого комп’ютер заражався програмкою-шпигуном. Зміст листа впадав користувачеві у вічі, адже відповідав інтересам адресата.

Однак спроб втручання у латвійські вибори, які відбулися минулого тижня, іноземні спецслужби не робили.

До слова, наймасштабніша кібератака на держоргани Латвії відбулася наприкінці 2016 року, коли вірус був замаскований під різдвяне привітання.

Читайте також:
Відбита кібератака: Нідерланди вислали ГРУшників, які лізли в ОЗХЗ і слідство MH17

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна