“Ніяких інтерв’ю, ви – fake news”. Порошенко в ООН відштовхнув телевізійника РФ

 

У кулуарах сесії Генасамблеї ООН президент Петро Порошенко відмовився спілкуватися з журналістом пропагандистського телеканалу “Россія” та відштовхнув його, коли той намагався на ходу поставити запитання.

Відповідне відео опубліковане на YouTube-каналі російської агенції ТАСС 26 вересня.

Коли кореспондент під час руху української делегації по коридору спробував спитати Петра Олексійовича, чи правда, що досягнуто домовленості щодо миротворців на Донбасі, Порошенко прихопив його руку з мікрофоном і сказав, не зупиняючись (російською): “Ніяких інтерв’ю російському телебаченню, тому що ви – fake news і розповсюджуєте дезінформацію”.

“Удачі вам”, – додав президент України, злегка відштовхнувши телевізійника.

Як передає ТАСС, після цього Порошенко помилково нібито зайшов у кімнату зустрічей російської делегації, “через кілька секунд мовчки вийшов і попрямував до зали засідань”.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров сам став об’єктом жартів у мережі через свій коментар з цього приводу. “Напевно, з туалетом переплутав”, – сказав Лавров.

Читайте також:
Порошенко на трибуні ООН: реформувати Радбез, зупинити Росію

“Навіть дрескод символічний”.
На Генасамблеї ООН Порошенко перетнувся з Трампом

Як передає “Новинарня“, цього дня, 26 вересня, Петро Порошенко відзначав свій 53-й день народження. Першим його привітала українська громада США.

Серед іншого, він провів зустріч з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, передав генсеку ООН Антоніу Гутеррішу ноту про припинення Великого договору з РФ, виступив із трибуни ГА ООН із різкою критикою на адресу Росії.

Напередодні представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в кулуарах сесії ГА ООН вручив президенту України символічну друковану копію декларації держсекретаря США від 25 липня 2018 року, в якій зафіксована позиція США щодо невизнання незаконної анексії Росією українського Криму.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна