“Навіть дрескод символічний”. На Генасамблеї ООН Порошенко перетнувся з Трампом

 

Президент України Петро Порошенко у середу, 26 вересня, на полях Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку сфотографувався з лідером США Дональдом Трампом.
Протокольне фото двох президентських подружжів – із Меланією Трамп та Мариною Порошенко – поширив у соцмережах прес-секретар Святослав Цеголко.

Він звернув увагу на схожу кольорову гаму костюмів і краваток Порошенка і Трампа.

“Коли навіть дрескод символізує єдність позицій стратегічних партнерів”, – підписав фотографію Цеголко.

При цьому про окрему зустріч і переговори Порошенка з Трампом прес-служба президента України не повідомляє.

Як передає “Новинарня“, цього дня Петро Порошенко відзначає свій 53-й день народження. Першим його привітала українська громада США.

Уранці Порошенко зустрівся з представниками американських ділових кіл, які вже представлені в Україні або зацікавлені в розвитку бізнесу в нашій країні. До двогодинного спілкування з президентом України долучилися керівники таких компаній як Holtec, AT&T, IBM Corporation, Boeing International, XCoal Energy & Resources, Motorola Solutions, GE Transportation, AM General, Bunge Ltd, Cargill, Inc., Coca-cola, Pepsico, Citibank, Greenbrier а також представники Американсько-Української ділової ради.
Під час зустрічі глава держави представив макроекономічну ситуацію та стратегію економічного розвитку України на шляху європейської та євроатлантичної інтеграції, проінформував про зміни, які відбулися з моменту його останньої зустрічі з представниками американського бізнесу в 2017 році. Були обговорені питання бізнес-клімату, дерегуляції, податкової політики та досягнення останнього року в частині реформ законодавчої сфери. “Також були представлені окремі бізнес-проекти, які планують реалізувати в Україні найближчим часом”, – інформує прес-служба АП.

Напередодні представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в кулуарах сесії ГА ООН вручив президенту України символічну друковану копію декларації державного секретаря США Майкла Помпео від 25 липня 2018 року, в якій зафіксована позиція США щодо невизнання незаконної анексії Росією українського Криму.

Дональд Трамп у виступі з трибуни ГА ООН жодного разу не згадав Україну, зосередившись на внутрішніх проблемах, і лише одного разу згадав РФ – у контексті залежності Німеччини від російського газу після побудови газопроводу “Північний потік-2”.

Читайте також:
Введення миротворців на Донбас – тест для ООН, – Порошенко

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна