ГА ООН розгляне ситуацію на окупованому Донбасі та в Криму, попри спротив Росії

 

До порядку денного 73-ї сесії Генеральної асамблеї ООН включено питання про ситуацію на окупованих Росією територіях Криму і Донбасу.
Про це повідомила представник України у гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі, перший віце-спікер ВР Ірина Геращенко.

“Важливе рішення, попри спротив РФ, до порядку денного сесії включено питання ситуації на окупованих територіях Криму і Донбасу”, – написала вона у “Фейсбуці” 22 вересня.

Ірина Геращенко зазначила, що Україна має “по максимуму використати високий міжнародний майданчик для донесенння інформації про щоденні порушення прав людини на окупованих РФ територіях, безпекові і екологічні загрози”.

Як повідомила у “Твіттері” місія України при ООН, рішення про включення в порядок денний сесії ГА ООН пункту “Ситуація на тимчасово окупованих територіях України” було прийняте впевненою більшістю: за – 68, проти – 13.

“Проти” голосували: Вірменія, Білорусь, Бурунді, Куба, Іран, Казахстан, М’янма, Нікарагуа, Філіппіни, Росія, Судан, Сирія, Венесуела.

Президент України Петро Порошенко планує з 24 до 27 вересня перебувати на засіданні Генеральної асамблеї Організації Об’єднаних Націй у США, де матиме виступ і кілька десятків зустрічей.

Ірина Геращенко теж включена до складу української делегації для поїздки на Генасамблею ООН.

Як інформувала “Новинарня“, постпред України в ООН обраний віце-головою 73-ї Генасамблеї.

Читайте також:
Посол України при ООН: Найближчим часом зрушень щодо миротворців
на Донбасі не буде, Росія проти

В ООН придумали спосіб обійти вето Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна