В Одесі за замах на Михайлика затримали трьох грузинських барсеточників, – ЗМІ

 

Одеська поліція затримала трьох підозрюваних у замаху на одеського опозиційного активіста Олега Михайлика, якого розстріляли минулої суботи.
Про це вдень 25 вересня повідомило місцеве видання “Думська”.

“Всі троє – громадяни Грузії. Один із підозрюваних зараз перебуває в Єврейській лікарні – тієї ж, де лежить Михайлик. До нього приїхав грузинський генконсул”, – передає “Думська”.

За даними сайту, в одного з них вилучили револьвер, з якого імовірно стріляли в Михайлика.

“Наші джерела в правоохоронних органах кажуть, що затримані – професійні «барсеточники»”, – повідомляє видання, маючи на увазі дрібних злодіїв.

Зазначається, що підозрюваний Торніке Г. охороняється поліцейськими спецназом. Зараз йому та іншим затриманим обирають запобіжний захід.

При цьому цьому медики чомусь стверджують, що їхнього пацієнта “кидати в камеру не можна”.

Читайте також:
“Купили 2 літри крові за 6 тисяч”. Поранений активіст Михайлик опритомнів,
потрібні гроші на лікування

Як інформувала “Новинарня“, ввечері в суботу, 22 вересня, на вулиці Осипова в Одесі, недалеко від ГУ Нацполіції, невідомий вистрілив у громадського активіста Олега Михайлика, який очолює міський осередок партії “Сила людей”.
Увечері йому призначили зустріч, яка закінчилася розстрілом. Михайлика в критичному стані доставили до Єврейської лікарні. Поранений у груди активіст втратив багато крові.
Поліція взяла пораненого під цілодобову охорону та кваліфікувала напад на Михайлика як замах на вбивство (ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України).
Раніше цього дня Михайлик брав участь у мітингу проти незаконної забудови біля дельфінарію “Немо” на узбережжі Чорного моря. Він послідовно виступав проти міської влади Одеси на чолі з Геннадієм Трухановим, заявляв про плани балотуватися в мери.

Голова обласної організації партії “Сила людей” Ігор Бичков прямо поклав відповідальність за замах на Михайлика на мера Одеси Геннадія Труханова, голови ГУ НП Одещини Дмитра Головіна й обласного прокурора Олега Жученка.

24 вересня посольство США висловило “глибоку стурбованість” у зв’язку із замахом на Олега Михайлика.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що за результатами його наради з главою МВС Арсеном Аваковим “посилена група правоохоронців з Києва вилетіла до Одеси”, і “ситуацію в області, в тому числі із нападами на активістів, буде проаналізовано на спільній координаційній раді правоохоронних органів у першій декаді жовтня”.

Читайте також:
Генпрокурор спростував своє припущення про дестабілізацію
Півдня через замахи на активістів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна