Луценко й Аваков відправили групу слідчих до Одеси, де стріляли в активіста Михайлика

 

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що за результатами його наради з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим “посилена група правоохоронців з Києва вилетіла до Одеси”, де було скоєно замах на опозиційного активіста Олега Михайлика.

“Ситуацію в області, в тому числі із нападами на активістів, буде проаналізовано на спільній координаційній раді правоохоронних органів у першій декаді жовтня”, – написав Луценко у “Фейсбуці” 24 вересня.

Читайте також:
“Купили 2 літри крові за 6 тисяч”. Поранений активіст Михайлик опритомнів,
потрібні гроші на лікування

Як інформувала “Новинарня“, ввечері в суботу, 22 вересня, на вулиці Осипова в Одесі, недалеко від ГУ Нацполіції, невідомий вистрілив у громадського активіста Олега Михайлика,який очолює міський осередок партії “Сила людей”.
Його в критичному стані доставили до Єврейської лікарні. Поранений у груди активіст втратив багато крові.
Поліція взяла пораненого під цілодобову охорону та кваліфікувала напад на Михайлика як замах на вбивство (ст. 15, ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України).
Раніше цього дня Михайлик брав участь у мітингу проти незаконної забудови біля дельфінарію “Немо” на узбережжі Чорного моря. Він послідовно виступав проти міської влади Одеси на чолі з Геннадієм Трухановим, заявляв про плани балотуватися в мери.

Голова обласної організації партії “Сила людей” Ігор Бичков прямо поклав відповідальність за замах на Михайлика на мера Одеси Геннадія Труханова, голови ГУ НП Одещини Дмитра Головіна й обласного прокурора Олега Жученка.

Посольство США висловило “глибоку стурбованість” у зв’язку із замахом на Олега Михайлика.

Читайте також:
Генпрокурор спростував своє припущення про дестабілізацію
Півдня через замахи на активістів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.