США глибоко занепокоєні замахом на одеського активіста Михайлика

 

Посольство США в Україні відреагувало на замах в Одесі на активіста Олега Михайлика.

“Ми глибоко занепокоєні нападом на одеського активіста Олега Михайлика, що стався 22 вересня. Напади такого роду почастішали і це потрібно припинити. Він і народ України заслуговують швидкого, прозорого та ретельного розслідування”, – сказано в повідомленні дипустанови у “Твіттері” 24 вересня.

Читайте також:
“Купили 2 літри крові за 6 тисяч”. Поранений активіст Михайлик опритомнів,
потрібні гроші на лікування

Як інформувала “Новинарня“, ввечері в суботу, 22 вересня, на вулиці Осипова в Одесі, недалеко від ГУ Нацполіції, невідомий вистрілив у громадського активіста Олега Михайлика, який очолює міську організації партії “Сила людей”.
Його в критичному стані доставили до Єврейської лікарні. Активіст втратив багато крові і пережив клінічну смерть.
Поліція взяла пораненого під цілодобову охорону та кваліфікувала напад на Михайлика як замах на вбивство.
Раніше цього дня Михайлик брав участь у мітингу проти незаконної забудови біля дельфінарію “Немо” на узбережжі Чорного моря. Він послідовно виступав проти міської влади Одеси на чолі з Геннадієм Трухановим, заявляв про плани балотуватися в мери.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна