В Одесі стріляли в активіста Олега Михайлика, він у важкому стані

оновлено

Увечері в суботу, 22 вересня, невідомі стріляли в одеського громадського активіста Олега Михайлика, голови міської організації партії “Сила народу”.

“Стріляли в лідера “Сили людей” Одеси Олега Михайлика. Стан критичний, лікарі працюють, сподіваємося, є шанси на порятунок. Раніше на Олега вже вчиняли фізичний напад, а за останній час це черговий замах на активних людей в Одесі!” – написав у “Фейсбуці” лідер партії Олександр Солонтай.

Після 22:00 Михайлик перебуває в Єврейській лікарні, йому роблять операцію, повідомляє місцеве видання “Думська”.

За даними сайту, стрілянина сталася на вулиці Осипова, біля будинку, де живе активіст.

Водночас голова одеської ГО “Небайдужі” Сергій Стерненко, на якого нападали вже тричі, зазначає, що злочин було скоєно за 50 метрів від Головного управління Нацполіції Одещини.

Як розповів журналістам голова обласної організації “Сила людей” Ігор Бичков зі слів дружини Михайлика, Олег мав домовлену зустріч біля його будинку “з невстановленою особою”, перед цим зателефонував дружині, щоб не хвилювалася, але за сім хвилин сусіди виявили його пораненого.

За словами радника глави ГУ НП в області Руслана Форостяка, потерпілий нібито сам звернувся по допомогу до співробітників поліції, які проїжджали повз.

“У нього поранення плеча та грудної клітини, в даний момент він перебуває в медустанові. Обставини того, що сталося поки не з’ясовані, кваліфікація уточнюється”, – сказав Форостяк.

Медики Єврейської кажуть, що в Михайлика більше літра крові в серцевій сумці, але саме серце не зачеплене.
Стан пораненого оцінюється як важкий, передає “Думська”.

Як відомо, Олег Михайлик неодноразово виступав проти міської адміністрації на чолі з Трухановим та вранці 22 вересня він брав участь у протесті проти забудови на набережній.

Ігор Бичков прямо покладає відповідальність за замах на Михайлика на мера Одеси Геннадія Труханова, голови ГУ НП Одещини Дмитра Головіна й обласного прокурора Олега Жученка.

Як інформувала “Новинарня“, у 2018 році в Одесі тричі нападали на екс-керівника місцевого сектора, опонента мера Труханова Сергія Стерненка (зокрема в нього стріляли).
5 червня був побитий активіст одеського “Автомайдану” Віталій Устименко. 
2 серпня було скоєно замах на лідерів місцевого Народного руху Михайла Кузаконя та Григорія Козьму їхнє авто таранила вантажівка, з якої вискочив водій.

22 вересня в Одесі на узбережжі Чорного моря біля дельфінарію “Немо” близько 200 активістів (ВО “Свобода”, партії “Національний корпус”, ГО “Автомайдан”, “Сокіл”, “Небайдужі” та ін.) знесли паркан на будмайданчику, де зводиться новий висотний готель ТОВ “Нерум”.
Одним із замовників будівництва є депутат міськради Андрій Кисловський.
Активісти заявили, що неодноразово зверталися до відповідних інстанцій із заявами про незаконність будівництва, але жодної реакції не було.
На будівельному майданчику вони перевернули бетономішалку, вирвали з ґрунту дерев’яні конструкції, кидали петарди тощо.
Між ними та поліцією сталася сутичка. До поліції надходило хибне повідомлення про замінування.

Читайте також:
Генпрокурор спростував своє припущення про дестабілізацію
Півдня через замахи на активістів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна