Стріляли в одеського активіста Стерненка: затримані двоє

оновлено

В Одесі скоїли збройний напад на проукраїнського громадського активіста, екс-керівника місцевого “Правого сектора” Сергія Стерненка. Невідомий вистрілив у чоловіка ззаду з травматичної зброї. Його затримано, особу встановлено.

“Напав біля будинку. Вистрілив мені в потилицю. Вдалось затримати”, – написав Стерненко у “Фейсбуці” вранці 1 травня, виклавши відео, зняте під час затримання нападника.

У потерпілого – поранення шиї від гумової кулі.

Сергій розповів поліції, що сам наздогнав і повалив нападника, а потім перехожі допомогли його затримати.

Стерненко також говорить, що нападник намагався стріляти в перехожих.

Поліція Одещини повідомила, що у вівторок о 10:03 надійшло повідомлення про стрілянину на вул. Сегедській.
“На місце події прибула слідчо-оперативна група. Потерпілим виявився 23-річний чоловік, який отримав поранення з травматичної зброї. Нападника затримано”, – йдеться в повідомленні.

 

У зв’язку з замахом на Сергія Стерненка розпочато кримінальне провадження за ч. 1 статті 115 КК (“умисне вбивство”).
Про це повідомив у “Твіттері” керівник поліції Одещини Дмитро Головін.

За його словами, затримано двох осіб. “Першого – недалеко від місця скоєння злочину, другого – за орієнтуванням щойно” (пост датовано 11:48).

Виявлено авто, яким імовірно пересувалися злочинці. Проводяться слідчі дії.

 ОНОВЛЕНО. Встановлено особу зловмисника, який стріляв у Стерненка.”Це Баймукашев Абзал Амангалійович. Уродженець Казахстану. 39 років. В 2003 році отримав українське громадянство.
Раніше вже відсидів чотири з половиною роки за розбійний напад і незаконне зберігання зброї.
Проживав на проспекті Свободи в селищі Чорноморка поблизу Одеси. Сподіваюсь, тепер переїде у менш затишні місця”, – написав Стерненко у “Фейсбуці”.

“Поки що не маю версій щодо його мотивів. Розглядаю дві версії: або з «ідейних» міркувань, продемонструвати акт убивства активіста з патріотичними поглядами, або це чиєсь замовлення у зв’язку з моєю громадською діяльністю, а Абзал — лише виконавець”, – додав Сергій, оприлюднивши фото затриманого.

Абзал Баймукашев

Як повідомляла “Новинарня“, 7 лютого на Сергія Стерненка вже нападали біля його будинку – тоді його побили биткою. Активіст заявляв, що напад організував мер міста Геннадій Труханов.

Сергій Стерненко

Стерненка підозрюють у вчинені нападу на начальника одеської поліції Дмитра Головіна під час протестів проти забудови у Міському саду Одеси.
25 листопада суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внести заставу в сумі 608 тисяч гривень, яка була внесена головою Одеської облдержадміністрації Максимом Степановим.

14 грудня 2017 року Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід для Стерненка у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб.
Стерненка підозрюють у збуті наркотиків. Активіст зазначив, що злочин, в скоєні якого його підозрюють, датується 2014 роком, а провадження проти нього відкрили 29 листопада 2017 року.
“Думська” писала, що йдеться, ймовірно, про справу, розпочату 28 лютого 2014 року за фактом торгівлі курильними сумішами в мережі магазинів для риболовлі “Поплавок”.

Читайте також:
Як в Одесі зірвали концерт “кримнашиста” Райкіна. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна