Голова Одеської ОДА Степанов заплатив 600 тис. грн. застави, щоб український активіст вийшов на волю

 

Голова Одеської обласної держадміністрації Максим Степанов вніс 600 тисяч гривень застави за проукраїнського активіста Сергія Стерненка, арештованого судом на два місяці.

Свій вчинок голова ОДА пояснив у “Фейсбуці”.

“Щойно я вніс заставу за Сергія Стерненка. Я хочу, щоб моя позиція була зрозуміла і прозора”, – написав він удень 27 листопада.

“1. Це моя людська реакція на несправедливість. 600 тис. грн. застави для того, хто кидався на поліцію, і 128 тис. грн. застави для того, на чиїй совісті загублені життя дітей в таборі «Вікторія». Де тут справедливість?

2. Ще раз підкреслюю: я не підтримую і ніколи не буду підтримувати радикалізм форм протесту в цій, спочатку мирної акції. Але чудово розумію, що було приводом для таких дій. Привід – обурливий, протест – адекватний, форма протесту – неприпустима!

3. Я вважаю нашу поліцію гарантом безпеки і категорично не згоден з критикою на адресу правоохоронних органів в ситуації навколо Літнього театру. Численна присутність поліції зірвало плани завести на мітинг у Міськсаду тітушок і влаштувати криваву бійню із захисниками Літнього театру.

4. Я, зі свого боку роблю все, що необхідно, щоб Літній театр став невід’ємною частиною Міського саду. Засновники Одеси дарували місту сад не для наживи безчесних ділків. Вони створювали прекрасне місто. І місто має залишатися прекрасним.

Я хочу, щоб кожен громадянин нашої країни відчував, що він живе в справедливій державі!”

Степанов оприлюднив фото квитанції про сплату застави:

Читайте також:
Голова Одеської ОДА Степанов пообіцяв внести власні 600 тис. грн.
за арештованого активіста Стерненка

Як інформувала “Новинарня“, 24 листопада Приморський районний суд Одеси відправив екс-голову місцевого “Правого сектора” Сергія Стерненка на 60 діб в СІЗО, визначивши суму застави в 660 тис. гривень. Поліція інкримінує Стерненкові організацію громадських заворушень на акції протесту проти забудови Міського саду біля Літнього театру 18 листопада.
Стерненко звернувся до громади із закликом зібрати кошти на заставу.
Він відомий організацією багатьох акцій проти мера Одеси Труханова, зривами концертів російських виконавців, що виступали в Криму, тощо.

Напередодні за тим самим обвинуваченням – організація масових заворушень – суд відправив до СІЗО на 60 днів голову громадського руху “Вуличний фронт” Дем’яна Ганула без права на заставу.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна