“Показова розправа у***ків з паспортами РФ над нормальним хлопцями”: суд в Одесі “закриває” українських активістів

 

Арешт на 60 діб – такий запобіжний захід для найпомітнішого проукраїнського активіста Одеси Сергія Стерненка обрав 24 листопада Приморський районний суд Одеси.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “7-й канал”.

Правоохоронці інкримінують Стерненкові організацію громадських заворушень на акції протесту проти забудови Міського саду біля Літнього театру 18 листопада.

Суд передбачив заставу в розмірі 660 тисяч гривень.

Сергій Стерненко, екс-голова місцевого “Правого сектора”, з рішенням суду не згоден і має намір подавати апеляцію.

Напередодні за тим самим обвинуваченням – організація масових заворушень – суд за поданням поліції відправив до СІЗО на 60 днів голову громадського руху “Вуличний фронт” Дем’яна Ганула без права на заставу.

Ввечері 24 листопада більше сотні одеситів зібралися в Міському саду біля входу до Літнього театру, щоб підтримати затриманих захисників Міськсаду.

Крім Стерненка і Ганула, це Ігор Різун, якого підозрюють в нанесенні тілесних ушкоджень начальнику обласної поліції Дмитру Головіну (йому на акції 18 листопада розбили голову).

Різун цього дня сам прийшов у поліцію, його допитали. Активістові повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 ст. 345 КК України – умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків”. Ігореві загрожує до п’яти років позбавлення волі.

На акції в Міськсаду лідер організації “Зелений лист” Владислав Балинський назвав дії правоохоронців щодо цих громадян репресіями.
На його думку, одеська поліція сама провокувала городян і порушувала закон. “Поліція діяла непрофесійно. На відео чітко видно, що удар поліцейському Рибаку завдає кийком інший поліцейський. Ми не допустимо, щоб наш мирний протест представляли як масові заворушення”, – заявив Балинський, якого цитує “Думська”.

Сергій Стерненко звернувся до громади із закликом зібрати кошти на заставу.

“Якщо хто може допомогти з заставою — звертайтесь до Наталия Усатенко. Також картка Приват — 5168742024788154.
Мене повезли в СІЗО. Всім дякую за підтримку!” – написав він у “Фейсбуці” пізно ввечері.

Перед тим Сергій стрімив оголошення рішення суду:

На захист Сергія Стерненка виступив громадський діяч Роман Сініцин.

“Суд в Одесі закрив Сергія Стерненка в СІЗО за “організацію масових заворушень” під час протестів проти забудови Міського парку в Одесі. Із заставою в 600 тисяч.
І це мене турбує більше, чим якісь нікчемні “свати” і інша вздроч.
Турбує, що якісь банабаки лазять по Києву і крадуть недешеві машини. Їх по другому-третьому разу ловлять, і застава в 100-150 тисяч вноситься в той же день. І вони далі лазять і крадуть.
Турбує, що у справі нападу на військовий аеродром в Одесі немає жодного затриманого.

І тут Сергій. І 600 тисяч, яких у нього немає апріорі.
Один із лідерів непродажної і правильної проукраїнської громадськості Одеси.
Якої там і так нікчемно мало.

Сергій останні пару місяців дуже жорстко двіжував проти [мера Одеси] Труханова і Ко.
В перервах між зривами концертів російських виконавців, що виступали в Криму без дозволу української влади. Протести, ефіри, журналісти, акції прямої дії.
І це ніщо інше, як банальна показова розправа у***ків з російськими паспортами над нормальним рєбятами”, – написав Сініцин у “Фейсбуці”.

Читайте також:
Журналісти знайшли докази російського громадянства мера Одеси Труханова

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.