Протест проти забудови парку в Одесі: начальнику поліції Головіну розбили голову. ФОТО

 

В Одесі під час акції протесту проти забудови в Міському саду 18 листопада отримали травми шість поліцейських.

Про це повідомила прес-служба ГУ Нацполіції області.

“Під час акції з недопущення будівництва на території міського саду м. Одеса група осіб у балаклавах спровокувала конфлікт з поліцейськими. Тілесні ушкодження отримали шість правоохоронців”, – йдеться в повідомленні.

Один із потерпілих – керівник одеської поліції Дмитро Головін, якому розбили голову.

За словами Головіна, жоден із протестувальників не постраждав.

Відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 296 КК – “хуліганство”. Також правоохоронці вирішують питання про відкриття кримінального провадження за за ст. 345 – “погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”, зазначили в поліції.

Місцеве видання “Траса E-95” зазначає, що в ході сутичок сторони застосовували палиці, сльозогінний газ та вибухові пакети.

Як пише “Думська”, близько 13-ї години учасники протесту зняли ворота Літнього театру. Головін спробував заспокоїти людей, проте його почали штовхати. Після цього поліцейські заступилися за начальника та сталося кілька зіткнень.

О 13:40 активісти підперли дверима Літнього театру вхід в мерію.

 

 
 
 
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна