Як проти Чорновола: в Одесі вчинили замах із вантажівкою на двох рухівців. ФОТО

оновлено

У четвер, 2 серпня, в Одесі було скоєно замах на двох місцевих активістів – лідера міської організації партії “Народний рух України” Михайла Кузаконя та Григорія Козьму – члена НРУ, журналіста-розслідувача, редактор журналу “Громадське слідство”.
Як передає “Новинарня” близько 11-ї години “Тойоту” із Кузаконем і Козьмою вочевидь навмисно протаранила вантажівка ГАЗ.

Про це у “Фейсбуці” написав Григорій Козьма.

“Тільки що на мене і Михайла Кузаконя було скоєно напад із використанням вантажівки, яка на великій швидкості цілеспрямовано в’їхала в машину, – розповів Козьма. – Водій вистрибнув з авто ще на ходу і зник мопеді, що заздалегідь його чекав”.

“Здається, їх було троє. Я встиг вистрибнути і залишився цілий. Михайло теж цілий. На вулиці [поруч із ДТП] гралися діти”, – написав журналіст.

ОНОВЛЕНО. Згодом він уточнив у правках допису, що їм уз Кузаконем “довелося відкрити вогонь” (із травматичної зброї).

У прес-службі ГУ Нацполіції Одещини уточнили, що подія сталася в селі Червоний Хутір Овідіопольського району.

“…З автомобілем «Тойота», який стояв на узбіччі дороги, на великій швидкості зіткнулася вантажівка.
Внаслідок зіткнення ніхто не постраждав. Водій вантажного автомобіля з місця події втік”, – ідеться в повідомленні на сайті ГУ НП.

Зазначається, що на місці працюють працівники поліції, встановлюються обставини події.

Відомості за вказаним фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтями 15 та 115 Кримінального кодексу України (замах на вбивство).

Козьма поширив кілька фото з місця події:

Козьма і Кузаконь - замах Козьма і Кузаконь - замах 1 Козьма і Кузаконь - замах 5 Козьма і Кузаконь - замах 4 Козьма і Кузаконь - замах 3
<
>

Місцевий активіст Сергій Стерненко вів стрім:

Одеське видання “Думська” з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах висунули версію, що інцидент із машиною Кузаконя і Козьми – “це своєрідне «привітання», адресоване начальнику ГУ НП Одещини Дмитру Головіну, у якого сьогодні якраз день народження і якого зараз намагаються зняти з посади недруги”.

Як відомо, у 1999 році внаслідок зіткнення “Тойоти” з КамАЗом (імовірно, це був замах) загинув лідер НРУ В’ячеслав Чорновіл.

Останніми днями в різних регіонах України відбулося кілька резонансних нападів на громадських активістів. Зокрема, в Херсоні облили кислотою Катерину Гандзюк, у Бердянську вбили ветерана АТО Віталія Олешка “Сармата”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна