Лідера одеського “Автомайдану” побили та порізали. ФОТО, ВІДЕО, ОНОВЛЕНО

оновлено

Невідомі напали на керівника одеського осередку ВО “Автомайдан” Віталія Устименка 5 червня приблизно о 14:00. Коли активіст виходив з приміщення одеської філії Суспільного телебачення, на нього накинулися двоє чоловіків. Про це повідомляє сторінка “Автомайдану” у “Фейсбуці”.

“У результаті нападу у Віталія розбита голова та порізано стегно”, – зазначають в організації.

Деталі мають з’явитися пізніше.

О 16:00 одесити збираються біля Головного управління Національної поліції в Одеській області (вул. Єврейська, 12) у зв’язку з нападом на Віталія.

У соцмережах з’явилося відео наслідків нападу.

ОНОВЛЕНО. Як повідомила прес-служба одеської поліції, потерпілий знаходиться у лікарні, де йому надається медична допомога.

Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 15 та ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство) Кримінального кодексу України. Поліція розшукує нападників.

Як писала “Новинарня“,24 травня, невідомі напали на одеського активіста Сергія Стерненка. Це сталося, коли він із дівчиною підходив до свого будинку на вулиці Фонтанська дорога. Активіст встиг застосувати свій ніж, поранивши обох нападників, один з яких невдовзі помер.

У самого Стерненка – різана рана лівої руки та струс головного мозку.

За даними поліції, усі троє – і нападники, і активіст – отримали поранення від одного й того самого ножа, який належав Стерненку. Як зазначають ЗМІ, нападники були беззбройними.

Один з очевидців інциденту розповів кореспонденту “Думської”, що біля будинку стояло кілька машин. Коли Стерненко підходив до під’їзду, одна з них мигнула фарами, і з-під арки одразу вискочило двоє чоловіків, які накинулися на активіста. Обороняючись, Стерненко застосував ніж.

Водночас відоме своєю позицією видання “Страна” з посиланням на власні джерела в поліції наводить дещо інакшу версію подій, за якою в Стерненка нібито ще за квартал до його будинку “стався словесний конфлікт” із двома незнайомими хлопцями (до бійки не дійшло). Після цього хлопці догнали його і “спробували знову з’ясувати стосунки”, Стерненко витягнув ніж і “вдарив ним двічі спочатку одного, потім другого”. Поранені “кинулися втікати”, але Стерненкові вдалося одного з них догнати і ще двічі вдарити ножем у живіт.
Той із нападників, якого згодом затримала поліція, за даними джерела “Страни” запевняє, що вони із загиблим товаришем раніше Стерненка не знали і “жодного ідеологічного чи політичного підґрунтя в цьому злочині немає”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна