Відповідь скептикам: в Україні видали 10-мільйонний біопаспорт. ВІДЕО

 

У п’ятницю, 21 вересня, в Україні видали ювілейний, 10-мільйонний біометричний закордонний паспорт. Його власницею стала киянка Поліна Савіна.
Як передає “Новинарня“, у символічній церемонії в центрі “Паспортний сервіс” у столиці взяв участь президент Петро Порошенко, який і вручив Савіній документ для виїзду за кордон.

“Майже два роки тому я мав велику честь, я був першим громадянином України, який отримав біометричний паспорт за номером один. Моя дружина отримала – за номером 100. І сьогодні паспорт буде отримувати десятимільйонний громадянин України”, -заявив глава держави.

“Про що каже цифра 10 мільйонів?.. 10 мільйонів означає, що виявилися точно не праві ті, хто казав, що українцям не потрібен безвізовий режим, українцям не потрібні біометричні паспорти”, – наголосив Петро Порошенко.

Символічний 10-мільйонний біометричний паспорт для виїзду за кордон отримує киянка Поліна Савіна. Фото: прес-служба президента

Він зауважив, що тепер кожен четвертий українець має біометричний закордонний паспорт.

Порошенко нагадав, що план дій щодо безвізового режиму передбачав 144 реформи, які мали зробити президент, уряд, парламент, Міністерство внутрішніх справ, міграційна служба. “І всі були виконані так, що комісія, яка оцінювала як саме, з якою якістю зробили це українці, поставила оцінку відмінно”.

“Українські паспорти вже більше року приймає Європа. І ми не створили жодних проблем нашим партнерам з Європейського Союзу, як ми і обіцяли. Навпаки, українців запрошують. А ми кажемо – ні. Ми будемо створювати кращі умови для робочих місць, щоб українці залишалися в Україні працювати. А їхали [в  Європу] як туристи, як студенти, як підприємці. І думаю, це дуже і дуже правильний напрямок”, – також сказав Петро Порошенко.

Також президент висловив “щире сподівання”, що діти, присутні на церемонії, свого часу отримають паспорти України – вже члена Європейського Союзу.

Як інформувала “Новинарня“, безвізовий режим України з ЄС – для власників біопаспортів – стартував 11 червня 2017 року.
У зв’язку з великим напливом охочих отримати паспорти на поліграфкомбінаті “Україна” була утворилася кількамісячна черга на друк, але у 2018 році ця проблема вирішена.

Читайте також:
СБУ затримала кримського екс-віце-міністра,
який приїхав зробити біометричний паспорт України

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна