СБУ затримала кримського екс-віце-міністра, який приїхав зробити біометричний паспорт України

 

У пункті пропуску “Каланчак” на адміністративній межі з анексованим Кримом затримали колишнього так званого “заступника міністра спорту Криму”.

Як передає “Новинарня“, речниця СБУ Олена Гітлянська уточнила, що чоловік виїжджав із Криму до Херсонської області для отримання закордонного біометричного паспорта України.

“Як ви думаєте, навіщо цей “патріот” Росії приїхав до України?.. Український біометричний паспорт отримати!” – написала вона в соцмережі 2 лютого.

За даними СБУ, колишній український чиновник з квітня 2015 року до травня 2016-го займав посаду заступника так званого “міністра спорту Республіки Крим (РФ)”. Згодом він продовжив антиукраїнську діяльність у складі робочої групи зі створення програми окупаційної програми “патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ у Республіці Крим”.
Також він обіймав посаду секретаря регіонального відділення загальноросійської громадсько-державної організації ДОСААФ (“Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту Росії”).

Затриманий “екс-заступник міністра спорту” – це Фарух Камалов, повідомила телеканалу ATR прес-секретар прокуратури АР Крим Тетяна Тихончик.
“Наразі він перебуває у слідчому ізоляторі в місті Херсоні. І завтра прокуратура подаватиме заяву до суду про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою”, – зазначила вона.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що 5 січня співробітники СБУ затримали у Києві кримського колабораціоніста, так званого “екс-міністра охорони здоров’я Криму” Петра Михальчевського.

Читайте також:
Затриманого екс-“міністра” з Криму Михальчевського арештували на місяць

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна