У Києві знайшли екс-“міністра” окупованого Криму, який заводив кримчан у російське громадянство

 

Співробітники Служби безпеки України “виявили” в Києві колишнього незаконно призначеного “міністра охорони здоров’я Криму” Петра Михальчевського.

Про це повідомив прес-центр СБУ 5 січня.

У рамках кримінального провадження за статтями 110, 111 Кримінального кодексу України в його тимчасовому помешканні у столиці проведено санкціонований обшук.

Зазначається, що Михальчевський безпосередньо брав участь у створенні незаконних органів влади на тимчасово окупованому півострові.

Оперативники спецслужби вилучили в нього паспорт громадянина РФ, службове посвідчення “міністра” за підписом так званого “глави Криму” Сергія Аксьонова та інші документи, що підтверджують його співробітництво з окупаційною владою.

Канал “Прямий” називає кримчанина “затриманим” та зазначає: Петро Михальчевський був одним з тих, хто створив схему з вилучення у місцевих мешканців українських паспортів.

За даними телеканалу, Михальчевський отримав “міністерську” посаду в окупаційній адміністрації Криму ще в березні 2014 року, після анексії півострова Росією. Втім, “міністром” він пробув лише декілька місяців. Згодом його зняли з посади. Це було пов’язано з його некомпетентною роботою: йшлося про те, що він нібито вимагав за медпослуги гроші із кримчан.

“Що цікаво: власне, цю людину, Петра Михальчевського, називають однією з тих людей, що придумав дуже цікаву схему, як же виманити в українців українські паспорти. Він обіцяв, що усі отримають безкоштовні медичні поліси, але для цього необхідно обов’язково отримати російське громадянство і російський паспорт”, – розповів журналіст.

Зазначається, що “екс-міністр” переховувався майже на околиці Києва, у багатоповерхівці.

Читайте також:
На Полтавщині затримали військову-дезертирку, яка в Криму перейшла на бік РФ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна