Контрактник, який у Десні крав танковий захист і набої, отримав півтора року дисбату

 

Козелецький районний суд Чернігівської області виніс вирок у справі про крадіжку набоїв і динамічного захисту танка із військової частини в Десні на Чернігівщині.
Рішенням суду від 20 вересня правопорушника – старшого солдата Стоцького В. О. – засуджено до 1 року 6 місяців тримання у дисциплінарному батальйоні.
Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

У відомстві нагадали, що 24 липня військова прокуратура Деснянського гарнізону затримала водія-електрика однієї з військових частин, дислокованої у Козелецькому районі, безпосередньо після збуту викраденого військового майна бойового призначення.

“Установлено, що старший солдат військової служби за контрактом впродовж травня-липня 2018 року викрадав військове майно, а саме – боєприпаси та елементи динамічного захисту танків – та збував їх цивільній особі.
24.07.2018 року вказаний військовослужбовець, перебуваючи за місцем свого проживання, реалізував громадянину України 7 елементів динамічного захисту танків та 4 пачки патронів калібру 7,62 мм, по 20 шт. у кожній пачці, за що мав намір отримати грошові кошти у сумі 3500 гривень”, – зазначили в прокуратурі.

Як інформувала “Новинарня“, динамічний захист танків військові розкрадали також на Рівненщині.

Читайте також:
Затримання сержантів за крадіжки в ЗСУ:
радіостанції на Кропивниччині, танковий захист – під Черніговом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна