Затримання сержантів за крадіжки в ЗСУ: радіостанції на Кропивниччині, танковий захист – під Черніговом

Затримання сержанта роти охорони на Кіровоградщині. Фото: СБУ

За останні два дні СБУ піймала двох військовослужбовців – контрактників ЗСУ, які розкрадали військове майно для його продажу: на Кіровоградщині – радіостанції на велику суму, на Чернігівщині – динамічний захист танків “Булат”.

“Співробітники Служби безпеки України викрили контрактника однієї з військових частин, що дислокується на території Кіровоградської області, на розкраданні засобів зв’язку бойових підрозділів. Правоохоронці встановили, що сержант роти охорони викрав 14 радіостанцій з метою їх збуту. Ринкова вартість зазначеного майна становить майже 80 тисяч гривень”, – інформує прес-центр СБУ 21 березня.

Оперативники спецслужби викрили зловмисника під час продажу шести засобів зв’язку поблизу одного з місцевих торговельних центрів.

Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру у скоєнні злочину та обрання міри запобіжного заходу.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України (“викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів…”) тривають слідчі дії, зокрема перевіряється причетність інших посадових осіб до протиправних дій.

Операція з викриття зловмисника проводилась спільно з військовою прокуратурою та за сприяння командування військової частини, зазначили в СБУ.

Днем раніше співробітники спецслужби викрили контрактника в/ч на території Чернігівської області, на розкраданні обладнання, знятого з військової броньованої техніки.

Правоохоронці встановили, що старший сержант, здійснюючи розукомплектування танків “Булат”, привласнював елементи навісного динамічного захисту, з метою їх подальшого збуту. Обладнання призначене для підвищення захищеності бойових машин у разі влучання снаряда.

Оперативники спецслужби затримали зловмисника на території військового містечка під час спроби реалізації понад 30 елементів динамічного захисту за 11 тисяч гривень.

вкрадений динамічний захист танка Булат _2 вкрадений динамічний захист танка Булат _1 вкрадений динамічний захист танка Булат
<
>

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 ККУ (“незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами”) тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення інших осіб причетних до протиправних дій.

Операція з викриття зловмисника проводилась під процесуальним керівництвом військової прокуратури.

Читайте також:
На Житомирщині СБУ знову викрила командирів військової частини
на розкраданні пального

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна