На Житомирщині СБУ знову викрила командирів військової частини на розкраданні пального

 

Співробітники Служби безпеки України спільно з військовою прокуратурою викрили командування однієї з військових частин Житомирщини на розкраданні паливно-мастильних матеріалів.

Про це 20 лютого повідомив прес-центр СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що четверо зловмисників з серпня 2017 року підробляли документи на списання пального, нібито використаного військовою технікою під час виконання бойових завдань у районі проведення АТО та тренувань на учбових полігонах. Натомість пальне вивозили за межі частини у 200-літрових бочках, потім його використовували фермери та приватні особи з Житомирської та Вінницької областях.

Продаж 50 тонн пального реалізовували у середньому по 20 гривень за літр, стверджують у СБУ.

Правоохоронці затримали двох фігурантів справи під час спроби продажу 4 тонн пального.

ОНОВЛЕНО. Як уточнили у військовій прокуратурі Центрального регіону, ідеться у військову частину ЗСУ, дислоковану в місті Бердичів.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу України (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна або заволодіння ними шляхом шахрайства, якщо вони вчинені в умовах воєнного стану або в бойовій обстановці, – караються позбавленням волі на строк від 10 до 15 років).

Читайте також новину за листопад 2016:
На Житомирщині керівництво військової частини крало й продавало пальне з АТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.