У Десні затримали контрактника, який продавав набої і танковий захист

 

Військова прокуратура затримала при спробі продажу боєприпасів і танкових деталей водія-електрика однієї з військової частин, що дислокується в Козелецькому районі Чернігівської області.
Про це “Новинарні” повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

Очевидно, йдеться про танкові частини навчального центру “Десна”.

“Установлено, що старший солдат військової служби за контрактом впродовж травня-липня 2018 року викрадав військове майно, а саме – боєприпаси та елементи динамічного захисту танків, та збував їх цивільній особі. 24 липня вказаний військовослужбовець, перебуваючи за місцем свого проживання, реалізував громадянину України сім елементів динамічного захисту танків та чотири пачки патронів калібру 7,62 мм, по 20 штук у кожній пачці, за що мав намір отримати грошові кошти у сумі 3500 гривень”, – розповіли в прокуратурі.

Протиправна дія була задокументована під час негласних слідчих (розшукових) дій.

Після збуту військового майна армійця затримали в порядку ст. 208 КПК України. Реалізовані ним боєприпаси та вибухові речовини вилучили.

Затримання проводили військова прокуратура Деснянського гарнізону та 5-й сектор 8-го управління ГУ військової контррозвідки департаменту контррозвідки Сліжби безпеки України в рамках досудового розслідування у кримінальному проваджені за ознаками ч. 3 ст. 410 ККУ (“Викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна…”).

Затриманому готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 410 КК України, та клопотання до суду про обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як повідомили в прокуратурі, відбуваються обшуки за місцями проживання та проходження військової служби затриманого.

Читайте також:
У хаті ветерана АТО на Рівненщині знайшли гранати, набої і танковий захист

Затримання сержантів за крадіжки в ЗСУ: радіостанції на Кропивниччині,
танковий захист – під Черніговом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна