“Руссо турісто, смотрімо соборо!” Інтерв’ю Петрова й Боширова після Солбері та інтернет-меми

 

Росіяни Олександр Петров і Руслан Боширов, підозрювані в отруєнні подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки у британському Солсбері, у Москві дали інтерв’ю пропагандистському телеканалу Russia Today (RT).
Вони підтвердили справжність своїх імен (хоча й не показали паспорти) і те, що саме вони зафіксовані на відеозаписах із камер спостереження у Лондоні й Солсбері. Проте чоловіки стверджують, нібито їздили у Велику Британію суто з туристичною метою.

У розмові з головним редактором RT, відомою пропагандисткою Маргаритою Симоньян Петров сказав: “Від початку ми планували приїхати до Лондона і відірватися, грубо кажучи. Це була не бізнес-поїздка. Ми розпланували так, що ми і в Лондоні побуваємо, і з’їздимо в Солсбері.

На запитання про те, що вони робили в Солсбері, обидва відповіли, що їздили туди як туристи подивитися на знаменитий “Солсберецький” кафедральний собор зі 123-метровим шпилем та , повідомляє “Радіо Свобода”.

За словами росіян, вони дійсно двічі їздили до Солсбері, але першого разу повернулися назад нібито через негоду. Імовірні злочинці не заперечують, що, можливо, проходили біля будинку Скрипалів, але сказати, де він, не можуть.

Коли росіян запитали, чи привозили вони з собою отруйну речовину “Новічок”, вони відповіли заперечно. Мовляв, митники неправильно зрозуміли б, якби побачили в багажі флакон жіночих духів “Ніна Річчі” (в якому, за твердженням слідчих, росіяни провезли отруту).

Петров і Боширов також розповіли, де побували ще: “Звичайно, ми пішли подивитися Стоунхендж, але не змогли цього зробити, адже скрізь було мокро. Місто було у сльоті, ми промокли, сіли на найближчий потяг і поїхали назад (у Лондон)”.

Один із підозрюваних показав у кабінеті Симоняьн, що він зараз носить ту саму куртку, в якій їздив до Британії.

Підозрювані в отруєнні Скрипалів також заявили, що після звинувачень з боку Британії їх життя перетворилося на жах. Вони стверджують, що бояться виходити на вулицю після того, що сталося.

При цьому Петров заявив, нібито вони – бізнесмени й працюють у галузі фітнес-харчування.

Симоньян після інтерв’ю написала в мікроблозі, що її гості помітно нервували та пітніли.

Одразу після інтерв’ю Боширова і Петрова в уряді Великої Британії назвали його “брехнею і заплутуванням слідів”.
Про це повідомляє Daly Mail.

“Ми неодноразово просили Росію пояснити, що сталося в Солсбері у березні. Сьогодні, як було й до цього, вони відповіли заплутуванням слідів і брехнею”, – йдеться в заяві.

Офіційний Лондон переконаний, що “ці люди є офіцерами російської військової розвідки – ГРУ, які на вулицях нашої країни використали руйнівно токсичну, незаконну хімічну зброю”.

Тим часом дотепники в соцмережах взяли на кпини спіч росіян, які, судячи з виправки та зі сказаного, дійсно є шпигунами та працівниками силових органів.
Найкращі меми підібрав “Укрінформ”.

Для тих, хто не дивився інтерв’ю повністю, користувачі соцмереж підготували стислий переказ:

Про загадкову російську душу:

І трохи про стиль:

Залягти на дно в Солсбері?

Боширова й Петрова ловлять також на тому, що вони називають Солсберійський собор “Солсберецьким”, Монблан – “Монбланком”, найстаріший працюючий годинник – “першим винайденим годинником у світі”.
Крім того, насправді 2-3 березня у Лондоні й Солсбері не було снігопаду чи зливи, як кажуть росіяни – із шостої ранку до шостої вечора в місті була мінлива хмарність, до +5 градусів.

Читайте також:
США, ФРН, Канада і Франція підтримали висновки Лондона
щодо отруєння в Солсбері

Як інформувала “Новинарня“, 5 вересня британська поліція назвала імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння речовиною “Новічок” подвійного шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері. Це – Олександр Петров та Руслан Боширов (можливо, прізвища несправжні).

Поліція показала їхні обличчя та маршрут у Лондоні й Солсбері 3 і 4 березня, коли було скоєно злочин. Знайдено також флакон від парфумів, у якому була отрута.

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що Петров і Боширов є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

Олександр Петров і Руслан Боширов

Британський міністр безпеки Бен Воллес наголосив, що президент РФ Володимир Путін несе кінцеву відповідальність за застосування хімзброї на території іншої держави – отруєння Сергія та Юлії Скрипаль у Солсбері.

Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

У МЗС Росії спершу заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про “інформаційні маніпуляції” з боку Британії.

12 вересня Володимир Путін оголосив, що росіяни Боширов і Петров, підозрювані в отруєнні у Солсбері, знайдені.
“Ми знаємо, хто це. Ми їх знайшли. Сподіваюся, вони скоро з’являться і самі все розкажуть, це цивільні люди”, – заявив російський президент.

4 березня в британському місті Солсбері виявили з ознаками дії невідомої психотропної речовини 66-річного колишнього офіцера ГУР ЗС РФ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію. Вони знепритомніли і перебували в критичному стані, як і британський поліцейський Нік Бейлі, котрий з ними контактував на вулиці.
30 червня в розташованому поруч містечку Еймсбері виявили непритомних Дону Стерджесс і Чарльза Роулі. Встановлено, що пара теж отруїлася “Новічком” зі знайденого флакона, який викинули Петров і Боширов. Жінка померла, чоловік осліп і втратив чутливість кінцівок.

Читайте також:
Мей виступила за посилення санкцій проти Росії

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.