США, ФРН, Канада і Франція підтримали висновки Лондона щодо отруєння в Солсбері

 

Лідери США, Франції, Німеччини та Канади заявили про “повну впевненість” в оцінці Великої Британії, що двоє росіян, підозрюваних в отруєнні в Солсбері є співробітниками Головного розвідувального управління РФ.

Про це йдеться у спільній заяві лідерів країн, передає Sky News.

“Ми повністю впевнені в британській оцінці, що обидва підозрюваних були офіцерами російської військової розвідки, також відомої як ГРУ”, – наголошується в заяві.

У відозві сказано, що діяльність виконавців отруєння “майже напевно” була схвалена на керівному рівні російського уряду.

“Вчорашня заява ще більше посилює наш намір продовжувати руйнувати ворожу діяльність зарубіжних розвідувальних мереж на наших територіях, підтримувати заборону на хімічну зброю, захищати наших громадян і захищати себе від всіх форм злочиної державної діяльності, спрямованих проти нас і наших суспільств”, – йдеться в заяві.

Лідери країн привітали прогрес у розслідуванні, але наполегливо закликали тих, у кого є додаткова інформація, звернутися до британської влади.

Лідери зробили цю заяву під час зустрічі в ООН, у Раді Безпеки, під час якої 6 березня має відбутися обговорення нової інформації про отруєння Сергія та Юлії Скрипалів, передає “Європейська правда“.

Нагадаємо, 5 вересня британська поліція назвала імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння речовиною “Новічок” подвійного шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері. Це – Олександр Петров та Руслан Боширов.
Поліція показала їхні обличчя та маршрут у Лондоні й Солсбері 3 і 4 березня, коли було скоєно злочин.

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що Петров і Боширов є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

Британський міністр безпеки Бен Воллес наголосив, що президент РФ Володимир Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння Сергія та Юлії Скрипаль у Солсбері.

Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про “інформаційні маніпуляції” з боку Британії.

Читайте також:
Мей виступила за посилення санкцій проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна