У Британії померла жінка, яка отруїлася “Новачком”

 

У Великій Британії померла 44-річна Дон Стерджесс, яка отруїлася нервово-паралітичною речовиною “Новачок” в містечку Еймсбері.

Про це повідомляє “Європейська правда“.

45-річний бойфренд Стерджесс Чарлі Роулі, який також потрапив під вплив отруйної речовини, залишається у критично важкому стані у лікарні.

Прем’єр-міністр Тереза ​​Мей заявила, що “вражена та шокована” смертю Стерджесс. “Уряд прагне надавати повну підтримку місцевій громаді, оскільки вона займається цією трагедією”, – сказала вона.

Британська поліція відкрила розслідування за статтею “вбивство”.

Правоохоронці все ще намагаються з’ясувати, як саме Стерджесс і Роулі зазнали впливу отруйної речовини. Тести підтвердили, що вони торкнулися забрудненого предмета руками.

У неділю мати Дон Стерджесс заявила у ЗМІ, що її дочці не надають якісної медичної допомоги через те, що вона – “нікому не потрібна алкоголічка” і не є таким же важливим пацієнтом, як екс-шпигун Сергій Скрипаль.

У померлої залишилося троє дітей.

Як писала “Новинарня“, Стерджесс і Роулі були знайдені непритомними в Еймсбері 30 червня й госпіталізовані в районну лікарні Солсбері, де раніше лікувалися Сергій і Юлія Скрипаль.

У поліції зазначили, що нове отруєння відбулося не через спланований замах. Ймовірно, пара отруїлася слідами нервово-паралітичної речовини, які залишилися від першого отруєння.

Раніше в лікарню Солсбері по медичну допомогу у зв’язку з новим отруєнням “Новачком” звернувся поліцейський, але лікарі не виявили в нього ознак отруєння цією речовиною.

Читайте також:
У Британії ще двоє людей отруїлися “Новачком”, Лондон вимагає від Москви пояснень

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна