Путін каже, що знайшов Петрова і Боширова, які отруїли Скрипалів

 

Президент РФ Володимир Путін заявив, що росіяни, підозрювані в отруєнні подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії в британському Солсбері, знайдені.

Про це повідомляє РІА “Новости” 12 вересня.

“Ми знаємо, хто це. Ми їх знайшли”, – заявив Путін.

Сподіваюся, вони скоро з’являться і самі все розкажуть, це цивільні люди”, – додав російський президент.

Читайте також:
США, ФРН, Канада і Франція підтримали висновки Лондона
щодо отруєння в Солсбері

Як інформувала “Новинарня“, 5 вересня британська поліція назвала імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння речовиною “Новічок” подвійного шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки в Солсбері. Це – Олександр Петров та Руслан Боширов (можливо, прізвища несправжні).
Поліція показала їхні обличчя та маршрут у Лондоні й Солсбері 3 і 4 березня, коли було скоєно злочин. Знайдено також флакон від парфумів, у якому була отрута.

Прем’єр-міністр Британії Тереза Мей заявила, що Петров і Боширов є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

Британський міністр безпеки Бен Воллес наголосив, що президент РФ Володимир Путін несе кінцеву відповідальність за застосування хімзброї на території іншої держави – отруєння Сергія та Юлії Скрипаль у Солсбері.

Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про “інформаційні маніпуляції” з боку Британії.

4 березня в британському місті Солсбері виявили з ознаками дії невідомої психотропної речовини 66-річного колишнього офіцера ГУР ЗС РФ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію. Вони знепритомніли і перебували в критичному стані, як і британський поліцейський Нік Бейлі, котрий з ними контактував на вулиці.
30 червня в розташованому поруч містечку Еймсбері виявили непритомних Дону Стерджесс і Чарльза Роулі. Встановлено, що пара теж отруїлася “Новічком” зі знайденого флакона, який викинули Петров і Боширов. Жінка померла, чоловік осліп і втратив чутливість кінцівок.

Читайте також:
Мей виступила за посилення санкцій проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.