Кривавий рецидив харківської ДТП в Одесі: поліція затримала гонщика, який на BMW влетів у натовп

 

Одеська поліція затримала вуличного “гонщика” з “BMW-клубу”, який увечері 8 вересня спричинив ДТП з двома загиблими.
Про це повідомила прес-служба ГУ НП Одещини.

“27-річного чоловіка затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу  України та поміщено до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу”, – зазначили у главку поліції.

Аварія сталася в суботу о 21:15 на перехресті Фонтанської дороги та скверу Героїчної оборони Одеси в Київському районі. Водій автомобіля BMW, рухаючись на великій швидкості, виїхав на перехрестя на заборонений сигнал світлофору і допустив зіткнення зі “Шкодою”. Після зіткнення автівки відкинуло за межі проїзної частини на тротуар, де перебували пішоходи.

В результаті ДТП двоє перехожих загинули – одеситка 1962 р.н. та 52-річний чоловік; ще чотири особи зазнали травм, зокрема 31-річна пасажирка BMW.

», двоє перехожих загинули. Їх особи встановлено. Ними виявилися одеситка, 1962 року народження та 52-річний чоловік.

Щодо третьої особи, яка нібито померла в кареті швидкої допомоги, інформація не підтвердилася. Наразі вказаний чоловік перебуває в реанімаційному відділенні однієї з лікарень міста.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Як пише “Думська” з посиланням на очевидців, BMW рухався на швидкості близько 100 км/год у бік 7-ї станції Фонтану.

Фото:

ДТП в Одесі 8.09.2018 _1 ДТП в Одесі 8.09.2018 _2
<
>

За даними ЗМІ, за кермом BMW перебував 27-річний одесит Олег С. Видання також повідомляє, що “очевидці впізнали машину BMW із держномером ВН1735НІ як постійну учасницю вуличних гонок”.

“До приїзду поліції автомобіліста побили свідки події”, – передає видання.

За словами начальника слідчого управління ГУ НП в Одеській області Сергія Шайхета, водій зараз перебуває в лікарні, вирішується питання про внесення даних до ЄРДР.

Одна зі свідків події розповіла виданню “Пушкінська“, що на місце аварії приїжджали знайомі водія і, за її словами, вони були з “BMW-клубу”. Дівчина чула, як вони говорили, що у цього водія це вже не перша подібна ситуація.

Варто зазначити, що подібна ДТП – із зіткненням двох авто на світлофорі та вильотом на тротуар – сталася в жовтні минулого року в Харкові, де загинули п’ятеро людей.

Читайте також:
Смертельна ДТП у Харкові: прокурор оголосив обвинувальний акт

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна