Смертельна ДТП у Харкові: прокурор оголосив обвинувальний акт

 

У Харкові прокурор оголосив обвинувальний акт у справі про дорожньо-транспортну пригоду, яка сталася в центрі Харкова в жовтні 2017 року і в результаті якої загинули шестеро людей.

Як передає “Новинарня“, про це повідомляє “Радіо Свобода”.

У ході засідання Київського райсуду Харкова обвинувачена Олена Зайцева визнала свою провину й цивільні позови, подані потерпілими.

Інший обвинувачений у цій справі, Геннадій Дронов, не визнав провину і позови, але погодився давати свідчення.

Наступне судове засідання призначили на 1 березня.

Під час засідання адвокат Дронова Сергій Перепелиця подав клопотання про відвід головуючого судді Віктора Попраса. Суддя Генадій Зуб відхилив клопотання про відвід.

На клопотання про відвід судді всі потерпілі сторони відреагували негативно. Люди нарікали на те, що адвокат Сергій Перепелиця затягує судовий процес.

Як інформувала “Новинарня“, резонансна ДТП у Харкові сталася увечері 18 жовтня 2017 року. Олена Зайцева, прийомна дочка відомого бізнесмена Василя Зайцева, перебувала за кермом автомобіля Lexus RX. Встановлено, що вона проїхала на червоне світло на великій швидкості, що стало причиною зіткнення з автомобілем Volkswagen Touareg, яким керував підприємець Геннадій Дронов.
Під час судового засідання сторона обвинувачення стверджувала, що дівчина під час ДТП перебувала під впливом опіатів і грубо порушує ПДР уже не вперше. У свою чергу захист заявив, що Зайцева вживала заспокійливе перед експертизою.
Захист Дронова звинувачення спростовував, заявляючи, що водій Touareg їхав на зелене світло.
Раніше Дронов проходив у справі як свідок. Пізніше суд відмовився визнати його потерпілим.

На початку листопада Геннадію Дронову повідомили про підозру у порушенні ч. 3 ст. 286 КК України (“порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох громадян”). По цій статті обвинувачують і Олену Зайцеву.

19 лютого засідання перенесли через клопотання однієї з потерпілих. Уродженка Кременчука Ганна Комар попросила проводити подальші судові засідання у режимі відеоконференції, бо через свій стан здоров‘я потерпіла дівчина не може приїздити у Харків. Тож суд оголосив перерву на 8 днів, за які судову кімнату обладнали необхідною технікою.

Читайте також:
ДТП із 6 загиблими в Харкові: справа пішла до суду, Зайцева і Дронов лишаються в СІЗО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна