Повітряні сили: ЗС РФ цієї ночі вдарили по Одесі трьома “Іскандерами”, зараз місто для них – ключова ціль

Російські війська в ніч проти середи 1 травня вдарили по густонаселених районах Одеси трьома балістичними ракетами “Іскандер-М”.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини”.

“За ключову ціль ворог зараз обрав собі місто Одеса. Раніше він бив і продовжує бити по Харкову. Зараз же він атакував трьома балістичними ракетами “Іскандер-М” густонаселені райони Одеси, внаслідок чого загинули та постраждали люди.

Це черговий прояв кровожерливого обличчя російського терору. Ні на що інше, аніж на залякування та дестабілізацію обстановки, ця атака не покликана”, – наголосив він.

Окремо речник Повітряних сил додав, що росіяни продовжують завдавати ударів саме балістичним озброєнням, яке дуже складно збити. Роботу ППО також ускладнює невелика відстань від місць пуску до Одеси.

“Лише один комплекс, який уже довів свою ефективність, здатен протистояти балістиці, це Patriot. І ми потребуємо більше таких систем і ракет до них, аби боротися з російським терором”, – заявив Євлаш.

Контекст

Унаслідок російського удару балістичними ракети по Одесі вночі 1 травня загинуло троє людей, ще троє отримали поранення. Пошкоджено цивільну інфраструктуру.

29 квітня ворог також завдавав ракетних ударів по Одесі, бив “Іскандером” із касетним боєзарядом. Металеві фрагменти та уламки ракети розлетілися на 1,5 км від місця обстрілу, внаслідок якого загинуло 5 людей та понад 30 було травмовано.

Слідство вважає, що військове керівництво ЗС РФ у понеділок свідомо вдарило по Одесі балістичною ракетою “Іскандер” із касетним боєзарядом, аби вбити якомога більше мирних жителів.

Читайте також:
Прокуратура: удару по Одесі завдано “Іскандером” із касетним боєзарядом, РФ хотіла вбити якнайбільше мирних людей. ВІДЕО атаки

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна