“Яскраві вчинки”. Голова громради ДФС Києва Нараєвська затримана на мільйонному хабарі

 

Прокуратура й поліція Київської області викрили й затримали голову громадської ради при ГУ Державної фіскальної служби в Києві на “підбурюванні щодо надання неправомірної вигоди” в сумі 75 тис. доларів США – понад 2,1 млн. грн.

Прес-служби прокуратури й Нацполіції не називають ім’я хабарниці, але відомо, що громадську ради при ГУ ДФС столиці очолює Нараєвська Ірина Леонтіївна, юристка, представниця ГО “Яскраві вчинки”.

Видання “Київ оперативний” подає також фото Нараєвської під час затримання.

“Досудовим розслідуванням установлено, що вказана особа упродовж тривалого часу підбурювала керівника одного із суб’єктів господарювання до надання неправомірної вигоди посадовцям ГУ ДФС у Київській області за виключення останнього зі списку неблагонадійних підприємств та неперешкоджання у здійсненні подальшої підприємницької діяльності”, – повідомила прес-служба Генпрокуратури.

“Правоохоронці встановили причетність голови громадської ради при Головному управлінні ДФС України в місті Києві до вчинення даного злочину та задокументовано кілька фактів одержання нею коштів від керівника комерційної структури”, – повідомляє у свою чергу прес-служба Нацполіції.

За даними правоохоронців, на рахунок її фірми, нібито за надання консультативних та юридичних послуг,  було перераховано у якості “завдатку” 300 тисяч гривень. У подальшому правопорушниця одержала наступну частину від обумовленої суми в розмірі 15 тисяч доларів США.

Кримінальне провадження розпочато за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) та ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України (підбурювання до закінченого замаху на надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення службовою особою в інтересах того хто надає таку вигоду будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища).

Ірину Нараєвську затримали в порядку ст. 208 КПК України. Їй повідомили про підозру у вчиненні зазначених кримінальних правопорушень, зазначили в ГПУ.

Затримання 6 вересня проводили працівники відділу протидії хабарництву Департаменту захисту економіки Нацполіції, слідчого управління ГУ НП Київщини та прокуратури Київської області.

Нараєвську “взяли” під час одержання чергового “траншу”, вилучивши 45 тисяч доларів США.

Читайте також:
У Чернівецькій області секретаря “Антикорупційного руху”
затримали за продаж зброї з АТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна