У Чернівецькій області секретаря “Антикорупційного руху” затримали за продаж зброї з АТО

 

Співробітники Нацполіції спільно зі спецпідрозділом КОРД затримали чоловіка, що збував вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові пристрої із зони АТО.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції у Чернівецькій області.

Як з’ясували правоохоронці, 50-річний мешканець села Лекечі разом зі спільниками збував зброю, боєприпаси та вибухівку на території області.

“Небезпечний «товар» надходив зловмисникам із зони проведення антитерористичної операції. Також поліцейські перевіряють інші канали надходження зброї”, – зазначається у повідомленні.

Затриманий чоловік раніше був засуджений до 10 років ув’язнення за статтею “Умисне вбивство”. Із в’язниці він вийшов у 2015 році, працює секретарем громадської організації “Антикорупційний рух” у Вижницькому районі.

Поліцейські затримали його “на гарячому” – під час спроби продати карабін іноземного виробництва без маркування та дві гранати типу РГД-5.

Згодом правоохоронці провели низку обшуків у можливих спільників порушника. В одного з них виявлено та вилучено дві незареєстровані гвинтівки.

Відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Читайте також:

СБУ затримала групу торговців зброєю з АТО. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна