Гасло “Слава Україні!” нанесли на нову форму національної збірної з футболу. ФОТО

 

Федерація футболу України презентувала нові комплекти форми для національної збірної, на якій розміщено напис “Слава Україні!”

Як повідомила прес-служба ФФУ, презентація відбулася 4 вересня.

“Крім традиційних жовтих і синіх кольорів, з’явився й третій комплект – білий. Причому на зворотньому боці всіх футболок є гасло: “Слава Україні!”, – сказано в повідомленні.

Виробник форми – іспанська компанія Joma.

Президент Федерації футболу Андрій Павелко наголосив: “Національна збірна України візьме участь у першому розіграші Ліги націй у новій формі. І вперше в історії (…) на всіх футболках тепер красується сповнене вікової енергетики й неймовірної сили духу «Слава Україні!»”.

“Дуже важливо, щоб головне гасло й сенс життя багатьох поколінь наших співвітчизників, справжніх героїв України, стало офіційним оберегом і нашої національної збірної з футболу! Воно має надати енергії й сили нашим гравцям у дебюті в Лізі націй”, – додав Павелко.

Як зазначили в ФФУ, символічно, що на презентації нової форми та на відкритому тренуванні команди на НСК “Олімпійський” побували й поранені ветерани АТО, які захищали нашу незалежність на Донбасі. Гравці збірної подякували воїнам за їхній подвиг.

S80905-210920(1)(1) нова-форма-ЗбУ - ветерани нова-форма-збірної ФФУ
<
>

Перший офіційний матч у новій формі збірна України проведе 6 вересня проти команди Чехії 6 вересня (на виїзді, в місті Угерське Градіште). Також у своїй групі Ліги націй підопічні Андрія Шевченка зустрінуться зі словаками.

Як повідомляла “Новинарня“, 7 липня збірна Хорватії вибила Росію із плей-оф ЧС-2018, і автор одного з голів – хорват Домагой Віда, який виступав за київське “Динамо” в 2013-2017 роках – разом з іншим екс-гравцем “Динамо” Огненом Вукоєвичем записав відео зі словами: “Слава Україні! Ця перемога за “Динамо” й Україну”.

Така заява обурила росіян. Британський таблоїд The Sun (Англія – наступний суперник Хорватії) написав, нібито ФІФА може дискваліфікувати Віду за політичні гасла.

За даними Washington Post, спершу ФІФА винесла Віді попередження. Згодом ЗМІ повідомили, що Огнена Вукоєвича ФІФА оштрафувала на 15 тис. швейцарських франків.

Федерація футболу Хорватії звільнила Вукоєвича з посади помічника головного тренера національної збірної.

У коментарі ЗМІ Домагой Віда вибачився “за помилку” і сказав, що його вигук був “жартом”, а згодом заявив також, що його слова були “подякою українцям за підтримку” збірної Хорватії.
Вукоєвич також вибачився за ролик та його наслідки.

У Федерації футболу України заявили, що направили до відповідних органів ФІФА і УЄФА листи, щоб захистити Домагоя Віду “не лише як футболіста хорватської збірної, а й, у першу чергу, людину, яка має право на свою позицію і поважає Україну”.

Президент ФФУ Андрій Павелко запропонував Вукоєвичу роботу в ФФУ та заплатити замість нього штраф, однак Огнен відмовився від такої пропозиції.

Ультрас “Динамо” подякували хорвату Віді плакатами.

У Загребі через санкції щодо Вукоєвича 10 липня хорватські фанати вийшли на протест проти своєї федерації.

На параді в Києві у День Незалежності, 24 серпня, вітання воїнів “Слава Україні! Героям слава!” замінило старе “Бажаю здоров’я”.

Читайте також:
Порошенко вносить у ВР законопроект про вітання “Слава Україні!” в ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна