Вітання “Слава Україні!” після параду увійде в статути ЗСУ, – Порошенко

 

Слова “Слава Україні! Героям слава!” стануть офіційним вітанням Збройних сил України. Про це заявив президент Петро Порошенко в четвер, 9 серпня, під час відвідин ДАХК “Артем” державного концерну “Укроборонпром”.

За його словами, таке звернення як військове вітання вперше пролунає цьогоріч 24 серпня – під час параду в День Незалежності України.

“Ми порадились з міністром оборони, на Раді національної безпеки і оборони, з урядом, і я прийняв рішення, що починаючи з 24 серпня ці слова вперше пролунають як частина офіційної церемонії військового параду на честь Дня Незалежності України”, – сказав Порошенко.

Як передає прес-служба АП, президент додав, що питання запровадження слів “Слава Україні! Героям слава!” як офіційного вітання військових ретельно обговорювалося з військовослужбовцями, службовцями військових частин, ветеранами АТО, “трудовими колективами”, і лише після цього було ухвалено таке рішення.

Глава держави також зауважив, що офіційно в документах нове військове вітання буде закріплене після початку чергової сесії Верховної Ради та відповідного рішення парламенту, оскільки потребує внесення змін, зокрема до статутів ЗСУ. Та після завершення належних процедур “ці слова і це вітання стануть офіційним військовим вітанням Збройних сил України”.

Як інформувала “Новинарня“, Кабмін подав законопроект про нові статути ЗСУ і вітання “Слава Україні! Героям слава!”замість “Бажаю здоров’я!” ще в лютому 2018 року.

У російських ЗМІ цими днями спричинився справжній ажіотаж через запланований перехід ЗС України на вітання, яке пропаганди РФ називає “нацистським”.

Читайте також:
На параді Незалежності міністр вітатиме війська словами “Слава Україні!”

“Богдана”, “Слава…”, жінки, 15 країн-союзників
– це буде найкращий парад Незалежності ever

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна