На параді Незалежності міністр вітатиме війська словами “Слава Україні!”

 

На параді в День Незалежності 24 серпня міністр оборони України вітатиме військових словами “Слава Україні!” (а не “Бажаю здоров’я!”).
Як передає “Новинарня“, про це повідомив ветеран АТО, колишній гранатометник 79-ї аеромобільної бригади ЗСУ В’ячеслав Зайцев, який бере участь у тренуваннях параду.

“Трохи інсайду. На параді до Дня Незалежності міністр оборони [Степан] Полторак буде вітатися до військ:”Слава Україні – Героям Слава!”
Те, що ще шість-сім років [тому] вважалося б “біндєровщиною”, тепер стає реальністю”, – написав у “Фейсбуці” Зайцев.

Історик за освітою, завідувач наукової бібліотеки Національного заповідника “Хортиця”, “кіборг” Зайцев очолює в Запоріжжі обласну раду ветеранів АТО та на параді 24 серпня ітиме у ветеранській коробці.

Як відомо, наразі на аеродромі “Антонов” під Києвом відбулися дві репетиції параду.
7 серпня у тренуванні взяв участь міністр оборони України Степан Полторак.

У військовому параді з нагоди 27-річчя проголошення Незалежніості візьмуть участь 4500 військовослужбовців та 250 одиниць військової техніки.
Всього головною вулицею столиці пройдуть 24 парадні розрахунки, що представляють підрозділи Збройних сил, Нацгвардії, Державної прикордонної служби, СБУ та інших формувань, що виконують завдання з охорони та оборони України. Уперше на параді пройде окрема жіноча коробка.

Під час проходження механізованої колони будуть продемонстровані нові зразки озброєння і техніки, які вже перебувають на озброєнні, та ті, що проходять державне випробування – “Вільха”, “Богдана”, “Верба” та ін.

Раніше стало відомо, що Кабмін уже вніс проект щодо зміни статутів ЗСУ, де замість привітання “Бажаю здоров’я!” буде “Слава Україні!”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна