Кабмін виділить Києву 729 млн. грн., щоб у кранах з’явилася гаряча вода

 

Кабінет Міністрів затвердив постанову, яка передбачає виділення київській владі цільової субвенції у розмірі 729 мільйонів гривень.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні Кабміну сьогодні, 29 серпня, повідомляє “5-й канал“.

Ця субвенція дасть змогу комунальному підприємству “Київтеплоенерго” підписати договір на постачання газу з “Нафтогазом”. Як зазначається, субвенція необхідна для збалансування дебіторської та кредиторської заборгованості новоствореного комунального підприємства “Київтеплоенерго”, яке стало правонаступником боргів “Київенерго”.

“До нас звернулися з проханням вирішити цю проблему. Звісно, наш уряд і я особисто як Прем’єр-міністр, підтримуємо місцеве самоврядування. Що стосується гарячої води, я пообіцяв киянам, що ми допоможемо вирішити цю проблему. Я попрацював з колегами по уряду, максимально знайшли можливості, щоб підтримати Київ… Ми підтримаємо і допоможемо”, – зазначив Гройсман.

Перед цим міський голова Києва Віталій Кличко закликав уряд ухвалити рішення, яке дасть змогу завершити процес укладення угоди між Київтеплоенерго та НАК “Нафтогаз України”. Мер наголосив, що інакше своєчасний початок опалювального сезону у столиці опиниться під загрозою.

З його слів, після того як закінчився договір із “Київенерго”, склалася критична ситуація з постачанням газу в Київ.

Внаслідок цього немає постачання гарячої води та під загрозою початок опалювального сезону. Немає можливості укласти договір «Київтеплоенерго» з «Нафтогазом» через невирішення питання боргів. Борги виникли внаслідок різниці в тарифах, сума становить на сьогодні 729 мільйонів 560 тисяч гривень. Єдиний механізм компенсації боргу – ухвалення відповідної постанови Кабміну”, – наголосив Кличко.

Читайте також:
Кияни можуть лишитися без гарячої води та опалення через борги ахметівського “Київенерго”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна