Кияни можуть лишитися без гарячої води та опалення через борги ахметівського “Київенерго”

 

Київська мерія звернулася до НАК “Нафтогаз України” із проханням до 1 червня укласти угоду з КП “Київтеплоенерго” на постачання газу. Це дозволить без перебоїв постачати жителям міста гарячу воду та тепло. Про під час брифінгу 23 травня заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, передає прес-служба мерії.

Він нагадав, що у столиці триває процес повернення теплоенергетичного комплексу з управління приватної компанії “Київенерго” (що входить належить Рінату Ахметову – “Новинарня) в управління міста.

До цього мерія отримала повідомлення від “Нафтогазу” про відмову укласти угоди до погашення боргу “Київенерго”. Обсяг першої частини боргу – близько 3 млрд грн, загальга сума – майже 5 млрд. КМДА пропонує “на національному рівні вирішувати спірне питання заборгованості”.

У свою чергу, “Нафтогаз” наполягає на необхідності погашення боргу містом.

“Перебираючи на себе заборгованість перед “Нафтогазом”, нове підприємство має отримати і право вимоги до боржників “Київенерго. Зокрема”, це стосується розрахунків держави по пільгах і субсидіях за вже поставлений нами газ та компенсації різниці в тарифах. Нове підприємство матиме джерело коштів для розрахунків”, – зазначили у прес-службі компанії.

Читайте також:
Ахметов майже повністю взяв під контроль “Київенерго” та “Західенерго”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна