Медики борються за життя кам’янського депутата, підірваного в авто. ФОТО

У лікарні імені Мечнікова в Дніпрі прооперували депутата Кам’янської міськради Віталія Чернявського, який постраждав унаслідок підриву в авто в четвер, 2 серпня. Лікарі продовжують боротися за його життя.
Про це повідомила радник голови Дніпропетровської ОДА Тетяна Губа.

“Ви вже знаєте з новин, що стався підрив автомобіля, в якому був Віталій в Кам‘янському. Першу медичну допомогу надали представники ДСНС і викликали швидку. Оперували найкращі лікарі Мечникова”, – написала Губа у “Фейсбуці”.

Як повідомляла газета “Событие“, спершу Чернявського доставили до лікарні швидкої медичної допомоги в Кам’янському. Її головлікар Ростислав Винар розповідав, що “стан пацієнта важкий, сильно постраждали ліва рука і ліва нога”. Медики роблять усе можливе, щоб їх врятувати.

Як інформувала “Новинарня“, мікроавтобус Volkswagen Transporter T4 із Віталієм Чернявським за кермом вибухнув і загорівся на ходу вдень 2 серпня.

Це сталося на перетині вулиць Москворецькох і Сачка близько 15:20.

Поліція за фактом вибуху автомобіля відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, а також п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на вбивство, вчинений способом небезпечним для життя багатьох осіб).

Віталій Чернявський – голова фракції ВО “Батьківщина” в міськраді Кам’янського і (з липня 2017 року) директор комунального підприємства “Трамвай”. Його називають одним з активних волонтерів у регіоні, і на мікроавтобусі, який вибухнув 2 серпня, була символіка батальйону “Дніпро”.
Водночас місцева преса писала про його імовірну причетність до схем “виводу грошей” із КП “Трамвай”.

Також Чернявський – представник ГО “Кам’янський штаб національного захисту”.
Він підприємець, має у власності невелику станцію техобслуговування та торговий комплекс (площею 314 кв. м).

Як інформувала “Новинарня“, у вівторок,  31 липня, в Бердянську застрелили місцевого громадського активіста і бізнесмена, учасника АТО Віталія Олешка (позивний “Сармат”).
Того ж дня в Херсоні було скоєно замах на в.о. керуючої справами міськвиконкому, радника мера Катерину Гандзюк – біля під’їзду невідомий облив її великою кількістю сірчаної кислоти; громадська діячка залишається у стабільно важкому стані.
2 серпня на Одещині невідомі навмисно протаранили на вантажівці ГАЗ авто з лідером місцевого НРУ Михайлом Кузаконем та журналістом-розслідувачем Григорієм Козьмою.
Раніше, 18 липня, в Херсоні побили журналіста-розслідувача Сергія Нікітенка.
Перед тим було вчинено кілька замахів на одеського активіста Сергія Стерненка.

З огляду на таку тенденцію, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має місце “план дестабілізації проукраїнського життя на півдні країни”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.