У Кам’янському підірвали авто з волонтером-депутатом Чернявським. ФОТО

 

У Кам’янському Дніпропетровської області під час руху вибухнув мікроавтобус Volkswagen Transporte депутата міськради Віталія Чернявського.
Про це надвечір 2 серпня повідомила прес-служба Нацполіції.

За кермом авто 49-річний чоловік. Водій отримав тяжкі травми. “Швидка” доставила його до міської лікарні.

Портал “5692” зазначає, що в автівці перебував директор КП “Трамвай”, голова Кам’янського міської ради від партії ВО “Батьківщина” Віталій Чернявський, відомий за своєю волонтерською діяльністю на Донбасі.

В е-декларації Чернявського також вказано, що він є членом ГО “Кам’янський штаб національного захисту”, має у власності невелику станцію техобслуговування та торговий комплекс (площею 314 кв. м).

Як видно з фото, на мікроавтобусі, що вибухнув, нанесена символіка батальйону “Дніпро”.

Фото: Нацполіція і ФБ Микола Колесник

підірвали авто Віталія Черняського підірвали авто Віталія Черняського - НП підірвали авто Віталія Черняського - НП
<
>

Поліцейські встановлюють обставини події в рамках відкритого кримінального провадження за статтею ККУ “Замах на умисне вбивство”.

Депутат Криворізької міськради, екс-радник голови ДніпрОДА Микола Колесник розповів про Чернявського таке: “Волонтер з першого дня війни, справжній волонтер. Це з його ініціативи трамваї у Кам’янському були з добробатівськими шевронами, добрий приклад. Він депутат міськради, але це не головне, головне – те, що він патріот та чесна людина”.

Як інформувала “Новинарня“, у вівторок,  31 липня, в Бердянську застрелили місцевого громадського активіста і бізнесмена, учасника АТО Віталія Олешка (позивний “Сармат”).
Того ж дня в Херсоні було скоєно замах на в.о. керуючої справами міськвиконкому, радника мера Катерину Гандзюк – біля під’їзду невідомий облив її великою кількістю сірчаної кислоти; громадська діячка залишається у стабільно важкому стані.
2 серпня на Одещині невідомі навмисно протаранили на вантажівці ГАЗ авто з лідером місцевого НРУ Михайлом Кузаконем та журналістом-розслідувачем Григорієм Козьмою.
Раніше, 18 липня, в Херсоні побили журналіста-розслідувача Сергія Нікітенка.
Перед тим було вчинено кілька замахів на одеського активіста Сергія Стерненка.

З огляду на таку тенденцію, генпрокурор Юрій Луценко заявив, що має місце “план дестабілізації проукраїнського життя на півдні країни”.

Читайте також:
Активісти склали фоторобот нападника на Гандзюк
і пропонують винагороду 100 000 грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.