У нападі на Гандзюк Луценко бачить початок дестабілізації ситуації на півдні України

 

Найближчим часом відбудеться нарада правоохоронних органів щодо концентрації зусиль у справах, пов’язаних із розслідуванням нападів на проукраїнських громадських активістів.
Як передає “Новинарня“, про це на брифінгу на полігоні ЦСО СБУ “Альфа” в четвер, 2 серпня, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

“Я буду буквально завтра в Полтаві, і вже завтра ввечері проведемо нараду з силовиками по максимальній концентрації для досягнення результатів по всіх правопорушеннях, спрямованих проти відомих проукраїнських громадських активістах Півдня України, і не тільки”, – сказав генпрокурор на брифінгу в ефірі каналу “112 Україна”.

За його словами, має місце “план дестабілізації проукраїнського життя на півдні країни”.

“У мене є відчуття, що почався план дестабілізації. І, звичайно, на це повинна реагувати силова частина держави”, – наголосив Луценко.

Генпрокурор підкреслив, що найкращою відповіддю з боку правоохоронців на подібні дії могло б стати затримання осіб, причетних до реалізації такого плану.

Як інформувала “Новинарня“, у вівторок,  31 липня, в Бердянську застрелили місцевого громадського активіста і бізнесмена, учасника АТО Віталія Олешка (позивний “Сармат”).
Того ж дня в Херсоні було скоєно замах на в.о. керуючої справами міськвиконкому, радника мера Катерину Гандзюк – біля під’їзду невідомий облив її великою кількістю сірчаної кислоти; громадська діячка залишається у стабільно важкому стані.
2 серпня на Одещині невідомі навмисно протаранили на вантажівці ГАЗ авто з лідером місцевого НРУ Михайлом Кузаконем та журналістом-розслідувачем Григорієм Козьмою.
Раніше, 18 липня, в Херсоні побили журналіста-розслідувача Сергія Нікітенка.
Перед тим було вчинено кілька замахів на одеського активіста Сергія Стерненка.

Читайте також:
Активісти склали фоторобот нападника на Гандзюк
і пропонують винагороду 100 000 грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна