Фанати провели на НСК “Олімпійський” акцію на підтримку Сенцова. ВІДЕО

 

У Києві на стадіоні НСК “Олімпійський” увечері в понеділок, 2 липня, відбулася акція на підтримку українського режисера Олега Сенцова, який із 14 травня тримає голодування в російській колонії.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, учасники акції розгорнули на порожніх трибунах банери “Олег Сенцов, Україна з тобою”, та запалили на їх тлі піротехніку.

Футбольні фанати з Криму вивісили також відомий синьо-жовтий банер “Сімферополь”.

Вони вигукували гасла на кшталт “Свободу Олегу Сенцову”.

“Перша мета – це підтримати Олега Сенцова в його нерівній боротьбі з кремлівським судилищем. Друга мета акції – привернути увагу української та міжнародної громадськості до проблеми з Сенцовим. Для цього ми також знімемо відео, яким буде займатися “BABYLON’13”, щоб показати всьому світу, що українці чекають Олега Сенцова. Акція відбувається на стадіоні. Це десь символічно, тому що в Росії відбувається чемпіонат світу з футболу”, – розповів про акцію віце-президент Федерації футболу Криму Олег Комуняр.

Читайте також:
Російський депутат допустив обмін Сенцова на росіян

Як повідомляла “Новинарня“, 14 травня незаконно засуджений в РФ нібито за тероризм Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування в колонії “Білий ведмідь” у м. Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ РФ) з вимогою звільнити всіх 64 українських політв’язнів, які перебувають у російських в’язницях.

29 травня адвокат Сенцова повідомив, що той отримує підтримувальну терапію від тюремників.

8 червня Сенцова відвозили в реанімацію. За словами сестри режисера Наталії Каплан, він перебуває в медчастині колонії і припиняти голодування не збирається.

Як повідомляв адвокат Дмитро Дінзе після відвідування свого підзахисного 21 червня, Олег Сенцов перебуває в окремій палаті в медчастині, і лікарі “роблять усе можливе для збереження життя” ув’язненого.

У Сенцова загострилися проблеми зі серцем і нирками.
За свідченням лікарів колонії, кризова ситуація зі здоров’ям Сенцова може настати найближчим часом.

28 червня до Сенцова в колонію не допустили українського омбудсмана Людмилу Денисову. Відтак вона заявила, що не вірить словам російської колеги Тетяни Москалькової про задовільний стан в’язня.
Денисова висловлювала припущення, що Сенцова, який голодує вже півтора місяці, годують примусово.

Читайте також:
Сенцов відповів на закиди про його “лікувальне голодування”

Готовий до смерті: Сенцов відмовляється від примусового годування

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна