У Чернівцях суд виніс вирок прес-секретарці ватажка “ДНР” Захарченка – заочно

 

Шевченківський районний суд міста Чернівці заочно засудив прес-секретарку ватажка “ДНР” Альону Алєксєєву до восьми років позбавлення волі з конфіскацією всього майна, за винятком житла.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на вирок суду від 17 травня.

Згідно з даними обвинувачення, Алєкєєва є прес-секретарем так званого “глави Донецької народної республіки” Олександра Захарченка та обіймає посаду “директора департаменту інформаційної політики та звязків з громадськістю адміністрації голови ДНР”, здійснює при цьому керівництво інформаційними ресурсами та ЗМІ, що перебувають на тимчасово непідконтрольних окремих районах Донецької області.

До суду Алєксєєва не з’явилася, хоча вважається повідомленою про це кримінальне провадження. Справу розглядали за її відсутності.

В якості доказів фігурували, зокрема, відеоролики, статті Алєксєєвої на сайті організації Віктора Медведчука “Український вибір” – “Новороссия может перерасти границы Донбасса”, “Новороссия начинается с Донбасса”, “ДНР: мы своих не бросаем”, “Возрождение Новороссии”, “Две республики – одна цель”, “Белая книга преступлений киевской хунты – ответ «мирному» плану Порошенко”.

Також доказами були результати зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж. На них зафіксовано, як Алєксєєва обговорює інтерв’ю, прес-конференції за участі Захарченка, розмовляє з працівниками телеканалу “Россия”, з працівниками Комровського телебачення з Росії та з іншими телеканалами Російської Федерації, з кореспондентами газет з Москви, з кореспондентом лондонської газети, називає себе “прес-секретарем глави ДНР”, “дає вказівки для всіх ЗМІ про поширення інформації, що в Україні все погано, а у них все добре”, підбирає запитання для ЗМІ, які повинні ставитись “главі “ДНР” тощо.
Також у розпорядженні слідчих були дані з електронної пошти, переписки у Telegram і Viber та ін.

Дії Алєксєєвої кваліфіковані за ст. 258-3 ч. 1 КК України як участь у діяльності терористичної організації т. зв. “ДНР”.

Суд призначив їй вісім років позбавлення волі з конфіскацією всього майна без конфіскації житла. Також з Алєксєєвої стягується 715 грн. витрат на експерта, який ідентифікував її на відео та фото.

Жінка відбуватиме покарання з моменту затримання.

Читайте також:
Терорист Андрій Губін: бойовика “ДНР” засудили до 10 років заочно

Ватажка “МВС ДНР” Дикого заочно засудили до 12 років

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна