Ватажка “МВС ДНР” Дикого заочно засудили до 12 років

 

Дзержинський (м. Торецьк) міський суд Донецької області заочно засудив так званого “міністра внутрішніх справ” угруповання “ДНР” Олексія Дикого до 12 років позбавлення волі. Про це повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган у “Фейсбуці”.

“Суд, підтримавши позицію державного обвинувачення, прокуратури Донецької області, визнав громадянина Дикого О. О. винним у скоєнні кримінального злочину, передбаченого частиною 1 статті 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України й заочно засудив до 12 років позбавлення волі”, – написала Сарган.

До 2014 року Дикий обіймав посаду заступника керівника управління – керівника відділу боротьби з торгівлею людьми управління з боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Донецькій області.

У травні-червні 2014 року, пише Сарган, Дикий, порушуючи присягу працівника органів МВС України, разом із представниками терористичної організації “ДНР” брав участь у захопленні адміністративної будівлі УБОЗ у Донецьку.

Пізніше колишній міліціонер був призначений “першим заступником міністра внутрішніх справ ДНР”, а на початку 2015 року, після присвоєння звання “герой ДНР”, Дикий сам обійняв посаду “міністра”.

Оскільки Дикий наразі перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території, його судили заочно.

Читайте також:
Прокуратура передала до суду заочно справу екс-ДАІшника,
який тепер заправляє в “ДНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна